Neuzen richting Marseille

Jan Martynowski
| 0 reacties
Neuzen richting Marseille
Foto: © SC

Vandaag maakt al wie Germinal Beerschot gunstig gezind is zich op voor dé grote dag. Het knappe bekerparcours leidde tot een mooie affiche in de Uefacup: Marseille.

Marc Brys zei het al. Normaal gezien maakt zijn team geen enkele kans tegen een topper als Marseille. Maar laten we het van de positieve kant bekijken. De Fransen zijn niet meer het team van enkele jaren geleden, maar denken dat ze dat wel zijn. Zelfoverschatting? Het kan enkel in de kaart van de Antwerpenaars leidden.

Die grossierden de voorbije weken in puntenverlies. Maar Brys' mannen toonden al aan dat als er één ding is dat zei kunnen, het wel toeleven naar een grote match is. Denk aan Lokeren, denk vooral aan de bekerfinale tegen Club. Sparen de Kielenaars zich onbewust voor hun match van het jaar? Laten we hopen dat ze daarmee de competitie niet vergeten.

De kansen lijken in het voordeel van Marseille te liggen. Het budget is twintig maal zo hoog als dat van Germinal Beerschot, en ook de spelerskern is beter gewapend. Toch zijn er mogelijkheden. De aanval is goed, maar niet fabuleus. De verdediging is ervaren, maar niet bijzonder snel en wendbaar. Het wordt dan ook hopen dat Tosin Dosunmu speelklaar raakt. Coach Fernandez liet al weten dat dat de man was waar ze bij Marseille voor oppassen. Met zijn snelheid kan hij elke ploeg pijn doen.

Langs de andere kant moeten ze zich op het Kiel niet teveel illusies maken. Elke ploeg die in de Franse competitie op plek vijf eindigt, is te sterk voor hen. Met deze kanttekening: op de lange termijn is Marseille een pak sterker. Op twee matchen kan er veel gebeuren.

Zeker na de revanchegevoelens die leven na de pijnlijke slotminuten in Zulte-Waregem. Het is te hopen voor Brys dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Het sterke wapen van Germinal Beerschot de laatste jaren, waar het nu aan lijkt te ontbreken. Benieuwd of het vanavond lukt...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties