Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Freethiel
Beveren en Charleroi delen de punten
Dirk Pieters

Beveren won vorig weekend nog onverdiend de derby van het Waasland tegen Lokeren. Kon het ook de wedstrijd van vanavond winnend afsluiten? Daarvoor moest het voorbij Sporting Charleroi geraken. De Carolo’s verloren vorig weekend nog met 0-1 van Sint-Truiden, tijd om zich te herpakken.

Beide ploegen begonnen vrij offensief aan de wedstrijd, maar in die eerste minuten was het aantal kansen toch beperkt. Beveren-doelman Copa mocht na 12 minuten zijn kunnen tonen op een schot van Christ.  Marco Né strooide naar hartelust met mooie passen naar Dissa, maar telkens kwam de Beverse speler een stapje tekort.
Net voor het half uur kwam Charleroi goed weg. Een vrije trap van Mahan spatte uiteen op de deklat. Beveren bleef op zoek gaan naar een doelpunt, maar steeds was doelman Laquait alert. Beide ploegen mochten gaan rusten met een 0-0 stand. Beveren verdiende op basis van de kansen iets meer. Misschien in de tweede helft?

De thuisploeg begon sterk met een prachtige vrije trap van Junior, maar Laquait leek niet te kloppen. Charleroi leek tevreden met een punt en liet Beveren het spel maken. Plots kregen de bezoekers de kans om op voorsprong te komen, maar Chabaud kon niet afwerken. Beveren greep in en haalde Sanogo en Pacheco naar de kant, in hun plaats kwamen Gervinho en Zezeto. Een gouden wissel, zo bleek, want Zezeto stond nog geen vijf minuten op het veld of hij nam doelman Laquait te grazen met een laagscherend schot. Charleroi moest nu komen en deed dat ook, een schot van Chabaud belandde op de paal. Vijf minuten voor tijd kreeg Beveren het deksel op de neus. Chabaud mocht vrijstaand inkoppen na een hoekschop van Reina.

Beveren en Charleroi mogen tevreden zijn met elk één puntje. Beide ploegen kregen de kansen om te winnen, maar faalden allebei in de afwerking, dat hun zwakke punt vormde.