Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Edmond Machtensstadion
Weer geen thuiszege voor Brussels
Rudi Zeelmaekers

De club van voorzitter Johan Vermeersch slaagde er weer niet in om de volle buit thuis te houden. Na drie gelijke spelen in eigen huis voegden de troepen van Albert Cartier er een vierde draw aan toe. Brussels had het vooral moeilijk om spits Salou af te stoppen. Bij Brussels was het De Camargo die veruit de gevaarlijkste man was. Beide ploegen hadden ongeveer evenveel balbezit en dwongen nagenoeg een gelijk aantal kansen af. Logisch dan ook dat de einduitslag in geen van beide teams' voordeel was.

Zulte Waregem bewees al in de aanvangsfase dat ze de punten in de voorbije wedstrijden niet hadden gestolen door de eerste twee minuten van de partij op de helft van Brussels te kamperen. De West-Vlamingen dwongen meteen een hoekschop af. Brussels reageerde met een schot vanop 20 meter door Werry Sels. Brussels was het dichtst bij een doelpunt na 8 minuten wanneer De Camargo doelman Merlier onder vuur nam.

De partij ging het eerste kwartier goed op en neer maar zonder veel doelgevaar. Na 25 minuten was er een eerste echte kans toen Verschuere een vrije trap in de zestien gooide. Tim Matthys kon er zijn voetje tegen zetten maar zijn schot miste de goede richting. De inzet van beide ploegen was groot en dit leidde tot bitsige duels. Brussels' doelman Patrick Nys werd tegen de grond gewerkt door Ibrahim Salou en dat kostte hem een gele kaart.

Doelman Nys maakte het zchzelf even later heel moeilijk door het duel aan te gaan met Salou in het eigen strafschopgebied. Nys speelde de bal kwijt en kon Salou enkel foutief afstoppen. Scheidsrechter Colemont legde de bal op de stip maar Dupre kon de elfmetertrap niet in een doelpunt omzetten want de doelman van de gastheren ranselde het schot uit het doelvlak. Even later claimde Snelders een strafschop wanneer hij wel erg makkelijk neer ging.

Snelders legde kort daarna de bal klaar voor de aanstormende Haydock maar diens schot werd in hoekschop gewerkt door het hoofd van Dupre. De eerste helft leek rustig naar zijn einde te kabbelen maar toch wist Zulte Waregem de Brusselaars nog te bedreigen nadat Salou een voorzet vanop de hoek van de kleine rechthoek naast en over knalde. Brussels reageerde nog maar de schoten van de thuisploeg strandden telkens op een West-Vlaams been.

Brussels leek het meest fris uit de kleedkamers te komen. Dit bleek toen Snelders de bal in het strafschopgebied naar Sels speelde maar deze schoof de kans net naast doel.

Even later speelde Culek de bal naar de vrijstaande De Camargo en die draaide de doorsteekpas voorbij Merlier (1-0). Zulte Waregem reageerde met een goede actie over rechts maar Salou schoot de voorzet in één tijd over.

De wedstrijd bleef gekruid met stevige duels wat resulteerde in onnodige fouten langs beide kanten. Sergeant kreeg een gele kaart toen hij Haydock neerhaalde. Salou was veruit de gevaarlijkste man bij de bezoekers. Na een kwartier in de tweede helft nam hij op de rand van het strafschopgebied de bal aan met de buitenkant van de voet en schoot naast.

Even later was Salou net niet sterk genoeg om een luchtduel van doelman Nys te winnen. Op het half uur probeerde de ingevallen Selemani de bezoekende doelman te verrassen door van bijna aan de middellijn op doel te trappen. Merlier was net op tijd bij de pinken. Nog in dezelfde minuut wist Tjorven De Brul de bordjes gelijk te zetten door bij een hoekschop vanop links de bal in de verste hoek binnen te koppen (1-1).

Het slotkwartier had niet zoveel om het lijf. Het was wachten tot 2 minuten voor het einde tot Salou een schot op de borst van Nys richtte. Een tegenaanval van Zulte Waregem na een vrije trap van Bruno leverde nog een hoekschop op voor de bezoekers maar geen van beide ploegen slaagde er nog in om voor doelrijpe kansen te zorgen. Na een evenwichtige wedstrijd was de 1-1 uitslag een juiste weergave van de machtsverhoudingen tussen Brussels en Zulte Waregem.

Door dit gelijkspel blijft Brussels nog steeds zonder thuiszege in het onderste deel van de middenmoot steken. Zulte Waregem blijft verrassen en behoudt de aansluiting met de subtop.