Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Schiervelde
Roeselare overklast La Louvière
Anthony Van der Planken

Roeselare heeft donderdagavond een uitstekende zaak gedaan met het oog op het behoud in eerste klasse. De West-Vlamingen klopten La Louvière met duidelijke 4-1 cijfers.

Nochtans zag het er na tien minuten niet goed uit voor Roeselare. De thuisploeg was het best aan de partij gestart, maar toch was het La Louvière dat via een doelpunt van Stojkov op voorsprong kroop. Het feestje van de Wolven duurde echter niet lang, want pal op het kwartier scoorde De Coninck de gelijkmaker. De verdediger mocht daarvoor wel doelman Begovic bedanken, want die zag er allesbehalve goed uit bij het doelpunt.

Tot op het halfuur bleef de partij redelijk goed in evenwicht. Daarna nam Roeselare het heft in handen. Peeters en Dufoor konden echter niet scoren. Aan de andere kant moest Annys wel nog een bal van de lijn vegen.
En uiteindelijk kreeg Roeselare dan op slag van rust wat het verdiende: na alweer een fout van Begovic haalde De Vleesschauwer staalhard uit. 2-1, de thuisploeg met een kleine voorsprong de rust in.

Toen Durieux vlak na de koffie de bal ongelukkig in eigen doel werkte, leek de partij gespeeld. Toch liet La Lou zich niet doen. Zowel Jbari als Teklak kwamen nog dicht bij de aansluitingstreffer. Uiteindelijk viel het vijfde doelpunt aan de andere kant: Teklak ging iets te onstuimig tekeer in de eigen zestien en moest toezien hoe scheidsrechter Vinche een strafschop floot. Vanderbiest miste, maar Eloi kon de rebound alsnog binnen werken. Diezelfde Eloi miste een kwartier voor het einde nog de kans op de 5-1.

Die kwam er dus niet, maar geen enkele supporter van Roeselare die daar om geeft. De West-Vlamingen pakken opnieuw de drie punten en stijgen daarmee naar de tiende plek. Een positie waar La Louvière alleen maar van kan dromen, want de Wolven blijven hekkensluiter.