Wie wordt tegenstander Club Brugge?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Wie wordt tegenstander Club Brugge?
Foto: © SC

Uitgeschakeld in de Beker van België, maar na de winterstop mag Club Brugge zich wel nog opmaken voor Europees voetbal. Woensdag en donderdag vond de vierde en voorlaatste speeldag van de Uefa-bekerpoules plaats. In geen van de acht groepen kwam er uitsluitsel over de tweede plaats, maar de mogelijke tegenstanders van blauw-zwart worden wel beperkter. Een overzichtje.

Grootste kanshebbers voor de tweede plaats, rekening houdend met het programma:

 

Groep A: Hamburg/Monaco

Groep B: Palermo/Espanyol/Lokomotiv Moskou

Groep C: Lens/Hertha/Sampdoria/Steaua

Groep D: AZ/Middlesbrough

Groep E: AS Roma/Bazel

Groep F: Levski Sofia

Groep G: Shakthar Donetsk/Stuttgart/ Rapid Boekarest

Groep H: Sint-Petersburg/Sevilla
 
Groep A
 
Op het Noorse Viking Stavanger na komen alle ploegen nog in aanmerking voor de tweede plaats. Monaco en Hamburg hebben momenteel beiden zes punten en maken de meeste kans op de tweede plaats. Monaco en Hamburg werken hun laatste wedstrijd in eigen huis af, de Monegasken tegen CSKA Sofia en Van Buyten en ploegmaats tegen Slavia Praag. Als Monaco en Hamburg hetzelfde resultaat behalen in hun laatste wedstrijd, dan bepaalt het doelsaldo wie eerste en tweede wordt.
 
Als Slavia of Sofia voor een stunt zorgen, kan het nog wel zeer spannend worden in deze groep. Als beiden winnen wordt Slavia eerste en wordt er een onderling klassement opgemaakt tussen Hamburg, Monaco en CSKA Sofia om de tweede, derde en vierde plaats aan te duiden.
 
 
Groep B
 
In groep B hebben Espanyol en Palermo de beste papieren. Met vijf punten hebben ze twee punten achterstand op Lokomotiv Moskou, maar de Russen hebben al vier wedstrijden afgewerkt. Voor hen wordt het afwachten of ze eerste, tweede of derde worden. Espanyol heeft met Petach Tikva een hapklare brok. De Israëliërs behaalden nog geen enkel punt en vonden nog maar één keer de weg naar doel. Palermo ontvangt het Deense Brondby. Rekening houdend met winst van Espanyol is de derde plaats het hoogst haalbare voor de Denen. Dan wordt Lokomotiv tweede. Als zowel Espanyol als Palermo winnen, zal het doelsaldo de doorslag geven.
 
Groep C
 
Ook in groep C is alles nog mogelijk. Alleen het Zweedse Halmastad is al zeker van de uitschakeling. Hertha Berlijn en Lens staan momenteel derde en vierde en ontvangen over twee weken respactievelijk Steaua Boekarest, eerste, en Sampdoria, tweede.
 
Groep D
 
Voor AZ en Middlesbrough ziet het er rooskleurig uit. Met een zeven op negen en een thuiswedstrijd voor de boeg beginnen zij aan de laatste speeldag. AZ tegen het puntenloze Grashoppers uit Zwitserland en Middlesbrough tegen Racing Genk-killer Litex Lovech. Eindigen beide ploegen met gelijke punten, dan zal het doelsaldo de doorslag geven. Naast beide koplopers komt alleen Lovech nog in aanmerking voor de tweede plaats. Dnipropetrovsk en Grashoppers zijn uitgeschakeld.
 
Groep E
 
In groep E zijn de kaarten ook nog niet verdeeld. Straatsburg heeft met een thuiswedstrijd tegen Rode Ster veel kans om de groepswinst binnen te halen. De Fransen staan momenteel eerste met zeven punten, Rode Ster telt drie punten en komt niet meer in aanmerking voor de tweede plaats, de derde stek is het hoogst haalbare. De strijd om de tweede plaats zal meer dan waarschijnlijk gestreden worden tussen Roma en Basel. Basel moet naar de Italiaanse hoofdstad, maar telt wel twee punten meer dan de Romeinen. Een gelijkspel volstaat voor de tweede plaats en kan zelfs nog groepswinst opleveren, maar dan moet Straatsburg verliezen van Rode Ster.
 
Groep F
 
CSKA Moskou, titelverdediger, heeft al haar wedstrijden achter de rug en moet hopen op Levski Sofia en Marseille. Heerenveen kan maximaal derde worden. Voor Marseille ziet het er goed uit. De Zuid-Fransen tellen samen met Levski Sofia zes punten en hebben nog een thuiswedstrijd tegen Dinamo Boekarest te goed. De Roemenen tellen vier punten. Met een verplaatsing naar Heerenveen heeft Sofia een moeilijkere opdracht, maar een punt volstaat voor de Bulgaarse kwalificatie. Rekening houdend met de wedstrijden lijkt Sofia dus op weg naar de tweede plaats.
 
Groep G
 
In groep G zijn de gekwalificeerden al bekend: Rapid Boekarest, Shakthar Donetsk en Stuttgart. Rennes en PAOK Saloniki  zijn uitgeschakeld. Rapid en Shakthar tellen negen punten, Stuttgart zes. Op de laatste speeldag ontmoeten Stuttgart en Rapid Boekarest  elkaar in het Gottlieb Daimler stadion. Bij winst van Stuttgart zal het doelputensaldo de doorslag geven. Bij elke andere uitslag wordt Shaktar Donetsk tweede, een naam die ze in Brugge niet graag zullen horen.
 
Groep H
 
In de laatste groep zal een onderling duel tussen Bolton en Sevilla beslissen wie tweede wordt. Sint-Petersburg staat eerste, maar komt niet meer in actie, de Russische club telt een punt meer dan Sevilla en twee meer dan Bolton. Bij een overwinning van een van beide ploegen wordt Sint-Petersburg sowieso tweede. Bij een gelijkspel wordt Sevilla eerste en Zenit tweede. Bolton kan alleen nog maar eerste, derde of zelfs nog vierde worden. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties