Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Highbury
Arsenal verplettert tegenstander
Kristof Blomme

Arsenal heeft op Highbury nog eens verpletterend uitgehaald. Kind van de rekening was Middlesbrough, dat met 7-0 huiswaarts werd gestuurd. Superspits Thierry Henry trof weer drie keer raak.

Dit seizoen verliep voorlopig niet goed voor Arsenal. De Gunners begonnen deze speeldag als vijfde op maar liefst 24 punten van leider Chelsea. De thuisploeg had blijkbaar besloten om vandaag de frustraties van zich af te spelen, want vanaf de eerste minuut werd het bezoekende doel belegerd. Een schot van Ljungberg werd nog onschadelijk gemaakt door de arme Bradley Jones. Ook Reyes mocht uithalen, maar zijn schot zeilde net naast het doel. Henry was, luttele momenten later, dicht bij de openingstreffer, maar zijn vrije trap spatte uiteen op de paal. Na twintig minuten kwam Arsenal oververdiend op voorsprong. Een voorzet van Ljungberg werd door Henry magistraal in één tijd afgemaakt. Twee minuten later zette Reyes zich achter een hoekschop. Verdediger Senderos klom het hoogst en kopte simpel binnen. Op het halfuur werd Henry diep gestuurd door z'n Spaanse spitsbroeder. De Fransman werkte beheerst, binnenkant voet, af. Arsenal kreeg er maar niet genoeg van en voor de pauze werd het nog 4-0, na een knappe lob van Pires.

Ook na de pauze stond doelman Jones in een schiettent. Eerst mistrapte Henry zich, daarna werd een doelpunt van Pires afgekeurd voor vermeend buitenspel. Het was slechts uitstel van executie. Gilberto Silva klom het hoogst na een vrije trap van Henry en kopte de forfaitcijfers op het bord. Even later mocht Henry weer alleen op Jones afstormen. De doelman was machteloos, waardoor Henry z'n derde goal van de partij kon maken, meteen ook z'n 150e in de Premier League. Middlesbrough moest de kelk tot op de bodem ledigen. Doriva werd uitgesloten na een tweede gele kaart. Met tien man was de eerredder toch bijna een feit, maar Riggott trof de dwarsligger. Arsenal had geen medelijden en zeven minuten voor het einde legde Hleb de eindstand vast, 7-0.