Mauritius

Jacobus De Wilde
| 0 reacties
Mauritius
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee weken geleden had Voetbalkrant een interview met David Frankfort, voorzitter van de RSCA supportersclub in Texas (lees hier). Deze week trokken we naar Mauritius in de Indische Oceaan om er met Eric Coenen, voorzitter van een Lierse-supportersclub, te praten.

Een rare plaats om een supportersclub te openen, niet?
Wel, ik ben getrouwd met iemand van hier. Nu ben ik touroperator, gids en tevens officiële vertegenwoordiger van Best Tours uit België. En Lierse, tja, dat zit in het bloed.

De belangrijkste vraag voor de club zelf is: Gaat Lierse zich redden in de hoogste afdeling?
Met veel verdriet en spijt hebben we de resultaten van Lierse dit seizoen moeten volgen ja, maar als trouwe supporters geloven we nog steeds in de redding, zeker na het punt op Sint Truiden en de drie punten tegen Beveren.

Hoe volgen jullie de competitie?
We volgen de matchen via internet, via radio Vlaanderen Internationaal, de vroegere Wereldomroep dus. En geloof me, het is hier twee of drie uur later dan in België maar we volgen telkens de match live met enkele leden.



Hoeveel leden telt je supportersclub dan? Heeft ze ginder veel succes?
We hebben een 65 tal leden waarvan een twintigtal de match live volgen, verder volgen ze allemaal wel het internationale voetbal. Vooral het Engelse voetbal is hier erg populair, maar in België is hun ploeg Lierse natuurlijk.

Ze kennen op Mauritius Lierse SK dus al goed?
Vroeger speelde er een Mauritiaan bij FC Antwerp, Willy Vincent, een goed kennis van me trouwens die nog steeds in België woont. Hij is gehuwd en heeft twee kindjes. Maar via hem kennen ze hier dus de competitie in België. Toen Lierse kampioen werd en in de Champions League speelde, was er ook hier dus een zekere bekendheid. We hebben zelfs leden die met een Lierse-shirt gaan werken, zonder ooit één voet in Lier of België gezet te hebben.

Hebben jullie dan ook een speler die peter is van jullie club?
Onze Peter was Archie Thompson, maar nu die weg is hebben we eigenlijk geen specifieke peter of favoriet, maar misschien kunnen we het wel eens vragen aan Nunes. Hij wordt volgens mij toch de spits van de tweede ronde. Dus niet op de bank zetten, gewoon laten spelen en vertrouwen opdoen. De goals zullen dan wel volgen!

Komen jullie af en toe nog naar België om een wedstrijd te bekijken?
Ik kom één keer per jaar en dan staat een bezoekje aan het Lisp steeds op het programma. Dat doet me toch wel steeds iets. Ik ben immers gedurende heel mijn jeugd bijna elke zaterdag of zondag naar Lierse gaan kijken, ook in slechte tijden. Nu ik op 10.000 km van Lier woon, blijf ik de club trouw. De voetbalgekte zit hier in de familie. De oom van mijn vrouw was vroeger zelf voorzitter van een ploeg in eerste nationale, en is nu vice-president van de Mauritiaanse Voetbalbond. We hopen op deze manier toch ooit eens Lierse naar hier te halen voor een match, als het financieel wat beter gaat met de club....

We hopen met je mee, Eric. Alvast bedankt voor het interview.

 

Alle Belgische supporters of supportersclubs buiten de landsgrenzen mogen altijd mailen naar club@voetbalkrant.com. En wie weet staat Voetbalkrant Mondial volgende week wel voor jouw deur. [KV]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties