Club Brugge Europees uitgeschakeld

Thomas Dubois

Club verloor vanavond met 2-1 op het veld van AS Roma. Club speelde een verdienstelijke wedstrijd maar kwam toch op achterstand. Verheyen maakte echter vlug gelijk en bezorgde zo heel Club Brugge hoop. Het duurde maar tien minuten want twintig minuten voor tijd scoorde Roma de 2-1.

Club Brugge begon net als AS Roma met een veredeld B-elftal met jongens die de laatste weken niet van de bank raakten. Zo kwamen Englebert en Yulu Matondo aan de aftrap. Zoals verwacht liet AS Roma de Bruggelingen in de eerste periode komen. Club combineerde goed maar eens aan de zestien van Roma ontbrak het aan precisie. Yulu Matondo kon een keer schieten maar hij schoot onbesuisd over. Voor Club kwam het gevaar vooral van op rechts via De Cock, die telkens goed infiltreerde. Roma speelde z’n geliefkoosde spel en was bij Brugs balverlies vlug aan de overkant. Voor Roma waren vooral Montella en Tommasi gevaarlijk. Stijnen had niet veel werk maar moest toch een paar keer gepast tussenbeide komen. Onder meer op het halfuur na een schot van Montella.

De wedstrijd leek een kopie te gaan worden van de heenwedstrijd. Club het balbezit, Roma afwachtend en loerend op de vlijmscherpe tegenaanval. Dé grootste kans van de wedstrijd kwam toch op naam van Club Brugge. De Cock legde een vrije trap terug tot bij Vermant, die op de lat knalde.

Na de koffie had Club even geluk toen de scheidsrechter een duw van De Cock op Montella in de zestien ongemoeid liet. Tien minuten in de tweede helft kreeg Club net als thuis het deksel op de neus. Geklungel in de Brugse verdediging en Mancini kon Stijnen verslaan. Club moest nu minstens twee keer scoren wilde het nog verleningen afdwingen. Vijf minuten later kwam er terug hoop voor Club. De center van Gvozdenovic werd slecht ontzet door Curci. De bal belandde bij Verheyen die de gelijkmaker scoorde. Net op het moment dat Club Brugge echt kwam opzetten, was het terug raak voor Roma. Een afstandsschot van Bovo week af op Clement en Stijnen kansloos. Boeken toe voor Club. Brugge beruste in z’n lot en voor Roma, dat nog enkele goede kansen kreeg, hoefde het niet meer.

Club Brugge dus Europees uitgeschakeld. Het kan zich volledig gaan concentreren op de competitie, waar het zondag Standard ontvangt. Club speelde twee verdienstelijke wedstrijden maar werd net als vorige week afgestraft op het minste foutje. Vandaag werd nog maar eens het verschil aangetoond tussen het Belgische voetbal en de Europese top: efficiëntie. Roma gaat op basis van efficiëntie verdiend door en daar draait het toch allemaal om in het voetbal. Club mag hoe dan ook tevreden zijn van de Europese campagne. [AN]