Niet Geel maar Kortrijk moest eindronde spelen

Yves Decock
| 0 reacties
Niet Geel maar Kortrijk moest eindronde spelen
Foto: © SC

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft vandaag een uitspraak gedaan in verband met de geschrapte punten van Beringen Heusden-Zolder.

Het BAS besliste daarin dat het Uitvoerend Comité verkeerd heeft gehandeld. Eerst werd er beslist dat alle punten van KBHZ behouden moesten blijven en dat alle resterende wedstrijden met 5-0 forfait werden verloren. Later besliste een kleine meerderheid in een hotel te Namen om dit alsnog te wijzigen. Door de schrapping van deze punten is KV Kortrijk pas 5de geworden en niet 3de. Geel werd door de schrapping alsnog 3de in de stand en speelt de eindronde die intussen al 3 wedstrijden ver is. In de nieuwe stand moest niet Verbroedering Geel maar KV Kortrijk in de eindronde aantreden besliste het BAS nog. 

Voor Kortrijk is het onmogelijk om alsnog de eindronde te laten hervatten, alle spelers zijn in vakantie en trainen niet meer en sommigen verblijven in het buitenland. Wel is de club van plan om een fikse schadevergoeding te eisen van de KBVB voor het grote verlies dat de club hierdoor geleden heeft. "Wij hebben pech dat het BAS pas zo laat een uitspraak kon doen. Wij kunnen de klok niet meer terugzetten. Maar wij zullen er alles aan doen om vergoed te worden voor het ernstige verlies dat we lijden", reageerde voorzitter Joseph Allijns op de clubsite. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties