Het nieuwe Westerlo na het Coelho-tijdperk

Ruben Claesen
| 0 reacties
Het nieuwe Westerlo na het Coelho-tijdperk
Foto: © SC

Westerlo leert uit z’n fouten. Nadat het vorig seizoen, na het vertrek van Jaja Coelho, met lede ogen moest vaststellen dat het elftal breedte, creativiteit en scoringsvermogen miste, heeft het nu voor al deze mankementen oplossingen gevonden.
 
Vorig seizoen
 
Een zeer goede heenronde, een zeer matige terugronde. Een heenronde met Jaja Coelho, een terugronde zonder. Een wereld van verschil, zo bleek. Het Westelse elftal draaide rond de creatieve Braziliaan, die met zijn doorsteekballen, dribbels en vooral scorend vermogen menig voetbalkenner met de mond vol tanden zette. Toen Coelho in de winterpauze van de koude Kempen naar het warme Madrid (Getafe) trok, zakte de ploeg als een kaartenhuisje in elkaar. Er kwamen schorsingen, blessures (Van Kerckhoven, Delen, Janssens) en een matige opvolger. John Owoeri moest Coelho doen vergeten, maar de van Feyenoord overgekomen Nederlander kon, mede door zijn arrogante houding, geen potten breken.
 
Transfers
 
Westel miste vooral degelijke spitsen. Utaka is goed, maar slechts wanneer hij een dominante aanvaller langs zich heeft, Owoeri was ondermaats, De Wilde blessuregevoelig en Van Arwegen en Vangeel leken nog niet klaar voor het grote werk. Daarom trok de ploeg Bart Van den Eede (NAC) en Patrick Ogunsoto (Ergotelis, foto) aan. Van den Eede is een lange, kopbalsterke spits die voor zijn Nederlandse avontuur bij Beveren speelde. Ogunsoto is een snelle en krachtige doelpuntenmaker, die vorig seizoen topschutter werd van zijn Griekse werkgever. Om Chris Janssens te vervangen, die naar Zulte Waregem verkaste, contracteerde het Stef Wils, die overkomt van Lierse. Wils kan eveneens als centrale verdediger uit de voeten. Ter vervanging van Martin Kolar (terug naar Anderlecht) zag men wel graten in Wouter Scheelen, de 20-jarige linksbuiten van KVSK. Nabil Dirar (Diegem), Enzo Neve (Beveren) en Wouter Corstjens (Racing Genk) vervolledigen de kern. Verdere uitgaande transfers zijn Mario Verheyen (Lierse), John Owoeri (Feyenoord), Björn De Wilde (aflopend contract) en Jonathan Bourdon (contract ontbonden).
 
Seizoen ’06-‘07
 
Ronny Gaspercic is onbetwist titularis in doel, zeker na het vertrek van Bourdon. Jonathan Ruttens wordt zijn doublure. Evens wordt de linksachter, centraal in de verdediging strijden Bobsam Elejiko, Nico Van Kerckhoven, Samir Beloufa en Wouter Corstjens voor de twee centrale plaatsen, op rechts doen Michal Scasny en Mark Wagemakers dat. Op de linksmiddenpositie staat good old Jef Delen, die de hete adem van Wouter Scheelen in zijn nek voelt. Jeffrey Ntuka wordt meer dan waarschijnlijk de rechtsmidden, centraal staan Stef Wils en Wim Mennes, al kan Emmanuel Sarki ook zijn plaats komen opeisen. Voor de aanval kan Herman Helleputte kiezen uit Patrick Ogunsoto, Peter Utaka, Bart Van den Eede, Nabil Dirar, Jochem Van Arwegen en Bram Vangeel.

Prognose

Beste aankoop: Bart Van den Eede
Grootste verlies: Chris Janssens
Plaats: 10de
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties