Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Genk wint nipt in Brugge
Kristof Blomme

Racing Genk heeft bij Cercle Brugge gewonnen met 0-1. De Limburgers komen zo voorlopig aan de leiding met tien punten. Cercle telt na vier speeldagen amper één punt.

Cercle had de vorige drie speeldagen slechts één punt gepakt en moest dus absoluut proberen in eigen huis punten te pakken. De eerste mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg. Portier besloot hard naast op aangeven van Dekelver. Eén minuut later stak ook Genk de neus aan het venster. Dantschotter kende echter geen problemen na een poging van Soetaers. Halfweg de eerste periode kreeg Soetaers de bal tot bij Vandenbergh. Hij legde het leer naast de kooi van Dantschotter. Vijf minuten voor de pauze scoorde Caillet na een vrije trap. Scheidsrechter Allaerts had echter al gefloten voor een overtreding. Vlak voor rust was De Smet dicht bij de openingstreffer. Zijn schuiver werd in hoekschop gewerkt door Bailly. Zo gingen de 22 acteurs, na een matige eerste helft, rusten bij een 0-0 stand.

Binnen de eerste vijf minuten na de koffie gaf Chatelle zijn visitekaartje af. Eerst knalde hij een vrije trap op de vuisten van Dantschotter. Even later was het wel raak voor de middenvelder. De thuisgoalie pareerde zijn eerste poging nog, maar in tweede instantie was het wel raak. Op het uur sneed Bosnjak gemakkelijk door de groen-zwarte defensie. Het schot dat daarop volgde ging echter naast. Cercle probeerde wel, maar scoren lukte niet. De Sutter kopte naast, terwijl De Smet voorlangs besloot. De tijd begon nu echt te dringen voor de thuisploeg. De beste kans was nog voor Grondin, maar hij besloot over.