Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Stade Charles Tondreau
Westerlo pakt punt maar verliest Delen
Ruben Claesen

Bergen en Westerlo speelden in een evenwichtige partij 1-1 gelijk. Beide doelpunten vielen na de rust: Utaka bracht de bezoekers al erg vroeg op voorsprong, op het uur maakte Mirri gelijk. Westerlo gaat dus met één punt terug naar de Kempen, al zag het wel aanvoerder Delen uitvallen.

Al na vijf minuten trapte Dahmane de eerste kans voor de thuisploeg over. Bergen wou Westerlo meteen bij de keel grijpen, maar echte kansen werden niet afgedwongen. Dahmane probeerde daarom nog maar eens, Gaspercic pakte. Na tien minuten kregen ook de bezoekers een eerste kans, Utaka mocht alleen op Berthélin afgaan, de doelman bracht redding met de voet. De match verwaterde, kansen waren er amper. Even voor het halfuur infiltreerde Evens in de zestien van de thuisploeg, zijn schot werd maar met moeite in corner geduwd. Op de daaropvolgende hoekschop stond Evens weer aan het kanon, dit keer ging zijn inzet net naast. Even later was er een flits van Ntuka alvorens een schot, dat voorlangs ging. Bij de rust stond het nog 0-0.

Na nog geen minuut in de tweede helft kon Westerlo de score openen. Peter Utaka rolde zowat de hele rood-witte verdediging op en schot de bal voorbij Berthélin, een knappe goal van de Nigeriaan. Tien minuten later kreeg Diafutua de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker te scoren, maar zijn kopbal van dichtbij werd door Gaspercic fraai gestopt. Maar die gelijkmaker zou er vijf minuten later wél komen. Roberto Mirri kopte een hoekschop van de ingevallen Brahami hard voorbij Gaspercic, 1-1. De laatste twee kansen waren allebei voor François Zoko; eerst kopte hij een voorzet van Dalmat op Gaspercic, even later trapte hij over. 1-1 bleef het, een terechte uitslag.