Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi nipt langs Roeselare
Dirk Pieters

Charleroi nam het zaterdagavond op tegen Roeselare. De Zebra’s wonnen op eigen veld met 2-1. Camus opende de score voor de thuisploeg na twintig minuten, maar in de tweede helft maakte Malki nog gelijk. Diezelfde Malki kreeg twintig minuten voor tijd nog een rode kaart zodat Roeselare met tien verder moest. Charleroi profiteerde van de man-meer-situatie en Akgül scoorde in de laatste minuut de winnende treffer.

Bij Charleroi nam Luzi de plaats in van Laquait en moest Akpala de rol van Théreau in de aanval overnemen. Bij Roeselare begon nieuwkomer Paul Kpaka op de bank. Al na één minuut kreeg Charleroi een eerste mogelijkheid, maar Orlando stuitte op een alerte Biebauw. Ook Roeselare kreeg een eerste kans, maar het schot van Peeters werd afgeblokt door een verdediger. Na twintig minuten was het toch raak. Akpala legde de bal breed tot bij Camus die vanop 25 meter hard in doel schoot. Ook na het doelpunt bleef Charleroi het gevaarlijkste, maar Biebouw stopte pogingen van Smolders en Oulmers. De laatste kans voor de rust was voor Roeselare. Malki kreeg een vrije schietkans, maar Luzi stond paraat.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de bordjes stonden opnieuw in evenwicht. Een flater in de Charleroi-verdediging lag aan de basis van de gelijkmaker. Diallo speelde te kort terug op Luzi en Malki was sneller op de bal en schoot het leer tegen de touwen. Roeselare rook zijn kans en ging op zoek naar een tweede treffer. Na 63 minuten was Malki dicht bij zijn tweede van de avond, maar Luzi haalde de kopbal mooi uit de winkelhaak. Met nog twintig minuten te gaan trok scheidsrechter Breda rood voor Malki op aangeven van de grensrechter. De Roeselare-spits zou een elleboogstoot verkocht hebben aan Kére. In de slotfase waren de beste kansen nog voor Charleroi. Eerste haalde Lahousse de kopbal van Diallo van de lijn, maar even later was het toch raak toen de thuisploeg een lichtgefloten strafschop kreeg. Akgül zette de strafschop feilloos om. [AN]