Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Het Kuipje
Westerlo blijft bovenaan meedraaien
Anthony Van der Planken

Westerlo heeft zaterdagavond zijn goede seizoensstart bevestigd. De Kempenaars klopten thuis Sint-Truiden en komen zo op een gedeelde derde plaats.

De eerste helft was nochtans heel evenwichtig. Westerlo was wel baas in de openingsminuten, maar moest al gauw gas terug nemen. Beide ploegen creƫerden enkele leuke kansen, maar scoren lukte aanvankelijk niet. De grootste mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar Deelkens redde de poging van Utaka.

De tweede helft was een stuk minder. Ei zo na vielen de toeschouwers in slaap, tot Ogunsoto twintig minuten voor het einde Westerlo op voorsprong bracht. De Nigeriaan tikte een uitstekende voorzet van Jef Delen tegen de netten.

Sint-Truiden moest nu wel komen en kwam enkele keren dicht bij de gelijkmaker. Stolica botste echter op een uitstekende Gaspercic en Simaeys kopte een dot van een kans over doel. Dat zorgde voor veel frustratie bij trainer Caers, die nog naar de tribune werd verwezen. Daar zag hij hoe het uiteindelijk toch bij 1-0 bleef.

Westerlo blijft zo met tien punten bovenaan meedraaien, terwijl STVV het met vier stuks moet doen.