Westerlo heeft neus voor goedkope goede spitsen

Philippe Crols
| 0 reacties
Westerlo heeft neus voor goedkope goede spitsen
Foto: © SC

Westerlo is meer dan degelijk aan het seizoen begonnen. Het heeft die goede seizoenstart voor een groot deel te danken aan de nieuwe zwarte parel: Partrick Ogunsoto. Hij is verre van de eerste goede spits die bij Westerlo de revue passeert. Gazet van Antwerpen frist ons geheugen even op.

Zo kwam in 1997 Toni Brogno naar het Kuipke. Hij werd er in 2000 topschutter met dertig goals en veroverde een plaatsje bij de Rode Duivels. Vervolgens vertrok hij voor een miljoen naar Sedan waar hij nooit doorbrak. Jochen Janssen werd door de Kempenaars eveneens in 1997 aangetrokken. Hij kwam van Lommel en vond bij Westerlo zijn geluk. In '99 vertrok hij dan voor ruim een miljoen naar Club Brugge waar hij zich nooit echt wist te manifesteren. 

In 2001 kwam Kevin Vandenbergh aan de oppervlakte in het Kuipke. Hij brak er als zoon van Erwin en 17-jarige spits al meteen potten en verdiende zo een transfer naar Racing Genk. Tosin Dosunmu speelde vorig seizoen nog bij Germinal Beerschot, maar doorbreken deed hij eveneens bij Westerlo. Toen hij werd weggeplukt bij KV Mechelen deed hij het een half seizoen vrij goed. In het begin van het daarop volgende seizoen vertrok hij na een uitstekende seizoenstart naar Austria Wien. Vorig seizoen was er ten slotte nog Jaja Coelho. Hij was de grote man bij Helleputte en co en dat werd zeer duidelijk toen hij tijdens de winterstop naar Getafe vertrok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties