Celtic houdt de drie punten thuis

Dirk Pieters

Celtic won op eigen veld met 3-0 van Benfica. Vooral Celtic-speler Kenny Miller maakte het verschil in de tweede helft. Normaal begon de aanvaller op de bank, maar door de blessure van Jan Vennegoor of Hesselink kwam hij toch aan de aftrap. In de allerlaatste minuut zorgde Pearson voor de 3-0 eindstand.

De ruim zestigduizend toeschouwers zagen een zeer goed begin van hun ploeg, maar het wou niet echt lukken in de eerste helft. Kansen waren er wel, maar tot scoren kwam Celtic niet. Toch was het debuut van Sno een absoluut succes. De jonge middenvelder, die de geblesseerde Gravesen verving, speelde een uitstekende wedstrijd. Toch kon ook hij niet zorgen voor het openingsdoelpunt.

In de tweede helft lukte het wel voor Celtic. Kenny Miller scoorde in tien minuten twee doelpunten en zette zo zijn ploeg op rozen. Toch liet Benfica zich niet doen en schoot het wakker na de thuisdoelpunten. Lopes Nuno Assis schoot van ver hard op de dwarsligger. Ook voor de bezoekers zat het dus niet mee. In de allerlaatste minuut viel het doek dan helemaal. Stephen Pearson zorgde voor de 3-0 eindstand.

Door deze overwinning doet Celtic een uitstekende stap in de richting van de volgende ronde van de Champions League. De Schotten hebben door deze overwinning zes punten uit drie wedstrijden, terwijl de Portugezen amper één puntje hebben. [AN]