Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Madejski Stadium
Reading geen probleem voor Arsenal
Dirk Pieters

Arsenal won zondagmiddag met 0-4 van Reading. De thuisploeg, momenteel goed bezig in de Premier League, was toch geen partij voor The Gunners. Door de overwinning van Arsenal in het Madejski-stadion stijgt de ploeg van Wenger naar de vierde plaats.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de bezoekers want al na twee minuten zorgde Thierry Henry voor de openingstreffer. Ook na het vroege doelpunt bleef Arsenal de betere ploeg, maar was het wachten tot iets voor de rust voor een tweede doelpunt. Alexander Hleb verdubbelde de score op aangeven van Tomas Rosicky.

Net zoals in de eerste helft scoorde Arsenal vrij snel na de pauze. Na amper vier minuten zorgde Robin van Persie voor de 0-3. De Nederlander kreeg ook na zijn treffer nog de mogelijkheid om doelpunten te maken, maar steeds faalde hij in de afwerking of was hij te egoïstisch. Twintig minuten voor tijd kreeg Arsenal nog een strafschop. Thierry Henry zorgde met zijn tweede van de avond voor de 0-4 eindstand. [AN]