Sheffield W. dwingt Man City tot replay

Kevin Vanbuggenhout

Sheffield Wednesday, een ex-club van Gilles De Bilde en tegenwoordig actief in de Championship, kreeg in de derde ronde van de FA Cup Manchester City over de vloer. Beide clubs hielden mekaar in evenwicht.

Aangemoedigd door de thuissupporters ging Sheffield Wednesday het beste van start. Echt gevaar leverde dat niet op. Een goed georganiseerd Manchester City kwam niet echt in de problemen. Man City kwam zelf ook niet uit zijn schelp. 0-0 dus na een eerste helft zonder kansen.

De wedstrijd brak pas los in het laatste halfuur. Distin raakte de bal helemaal verkeerd en scoorde bijna een own-goal. Weaver tipte de bal nog over. Bullon leek de hoekschop binnen te koppen, maar Samaras kopte de bal weg op de lijn. Daar kwam City goed weg. Eindelijk liet Man City dan iets zien op aanvallend gebied. Samaras stuurde zijn spitsbroeder Vassell weg. Zijn schot werd met één hand gestopt door Crossley. Niet veel later glipte Vassell weer door de buitenspelval. Hij kreeg de bal doorgestoken van Richards. Vassell liet de bal iets te ver van de voet springen en besloot dan op een sterk keepende Crossley. Een klein kwartier voor tijd werd Richards in het strafschopgebied neergebracht door Lunt. Samaras zette de strafschop om:0-1. De euforie van Manchester City duurde niet lang. MacLean schoot via de rechterpaal binnen: 1-1 en de supporters van Sheffield Wednesday in de zevende hemel. MacLean kreeg ook nog de laatste kans van de wedstrijd, maar hij raakte de bal niet zuiver.

Sheffield Wednesday lag op geen enkel moment in de wedstrijd onder. Al kon het zelf niet echt voor meer gevaar zorgen dan Man City. In de tweede helft brak de partij helemaal los. Een gelijkspel is uiteindelijk een terecht resultaat. Sheffield mag zich opmaken voor een replay in Manchester.