Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem klopt Beveren
Kristof Blomme

Zulte Waregem heeft Beveren verslagen met 2-1. De West-Vlamingen staan nu alleen tiende. Beveren blijft op de voorlaatste plaats en ziet Lierse naderen tot op vijf punten.

De eerste kans van de partij was voor de thuisploeg. Een vrije trap werd doorgekopt tot bij D'Haene, maar die besloot naast. Na twintig minuten schilderde Meert het leer op het hoofd van Matthys. De aanvaller van Zulte Waregem kopte net voorlangs. Vijf minuten later moest Copa een harde vrije trap van Matthys pareren. De daaropvolgende hoekschop kwam bij Sergeant en die knalde hard met links binnen. Vlak voor de pauze kon Verschuere Dosunmu diep sturen. De Nigeriaan tikte de bal over. De ruststand werd dan ook bereikt met een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Na vijf minuten in de tweede periode kreeg Beveren pas de eerste mogelijkheid. Dissa kwam oog in oog met Merlier, maar besloot op de thuisgoalie. Op het kwartier kon Dosunmu een bezoekende verdediger de bal ontfutselen. Hij vond Matthys voor doel en die schoof beheerst onder Copa. Twee minuten later mocht Matthys opnieuw op doel trappen. Dit keer pakte Copa in twee keer. Halfweg de tweede helft werd Dissa diep gestuurd. Opnieuw kon hij het duel met doelman Merlier niet winnen. In blessuretijd kwam Gervinho oog in oog met Merlier. De Ivoriaan zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.