Custovic maakt Griekenland leider

Philippe Crols

In groep C heeft Griekenland de macht gegrepen. De regerende Europees kampioen won op eigen veld van Hongarije terwijl Turkije de boot inging tegen Bosnië-Herzegovina. Noorwegen blijft op de loer liggen na winst tegen Malta.

Griekenland - Hongarije  2-0

Griekenland wist dat Turkije niet kon winnen in Bosnië en dus zou winst volstaan voor de leidersplaats. De thuisploeg had de overwinning tegen Hongarije al vrij snel binnen. Gekas, de topschutter van Bochum, opende op het kwartier de score. Op het uur verdubbelde Seitaridis de score. Die 2-0 was ook de eindstand.

Bosnië-Herzegovina - Turkije
  3-2

De Turken hebben het laten afweten in Bosnië. In de eerste helft kwamen de bezoekers via Hakan Sukur en Sabri tot twee maal toe op voorsprong. De thuisploeg beende in de eerste helft Turkije toch nog bij na goals van Muslimovic en Dzeko. Lange tijd leek de wedstrijd te zullen eindigen op een gelijkspel tot Custovic, jawel de spits van Moeskroen, de 3-2 op het bord schoot.

Noorwegen - Malta  4-0

Noorwegen staat derde in groep C op vijf punten van leider Griekenland. Het won zaterdag zonder moeite van voetbaldwerg Malta. Haestad opende op het halfuur de score. Daarna bleef het lang windstil, maar in het slotkwartier scoorden de Noren nog drie maal. Helstad, Iversen en Riise waren de doelpuntenmakers.