Jovanovic scoort, Polen met schrik vrij

Philippe Crols

In de groep van de Belgen stonden er zaterdagavond vier duels op het programma. Van België-Portugal kan u elders op Voetbalkrant een uitgebreid verslag terugvinden. Voor het overige deden Servië en Polen goede zaken. Ook Armenië won. Polen blijft leider. Het heeft vijf punten meer dan Portugal en Servië. Die twee laatste teams hebben wel een match minder gespeeld.

Finland - Servië
  0-2

De Serven domineerden de hele wedstrijd en kwamen al snel op voorsprong. Na drie minuten werkte Jankovic een voorzet van Dragutinovic in doel. Daarna bleven de bezoekers baas. Finland kon slechts sporadisch dreigen. Tihinen was wel dicht bij de gelijkmaker. Hij kopte op de lat. In de slotfase besliste Jovanovic van Standard de wedstrijd. Op aangeven van Lazovic maakte hij er 0-2 van.

Azerbeidzjan - Polen  1-3

De Polen beleefden een moeilijke avond in Azerbeidzjan. Na zes minuten al had Subasic de thuisploeg op 1-0 gezet. De bezoekers slaagden er maar niet in langszij te komen tot Smolarek op het uur scoorde. Krzynowek zou zijn land met twee treffers uiteindelijk helemaal over de streep trekken.

Kazachstan - Armenië  1-2

Zaterdagmiddag al ging Armenië winnen op verplaatsing bij Kazachstan. Armenië liep via Arzoemanjan en Hovsepjan uit tot 0-2. Baltjev kon slechts milderen voor de thuisploeg tot 1-2.