Antwerp strikt drie Engelse talenten

Dirk Pieters
| 0 reacties
Antwerp strikt drie Engelse talenten
Foto: © SC

Dinsdagavond verwelkomde het bestuur van Antwerp zijn trainer Warren Joyce. De Engelsman, zoals steeds in korte broek, kwam laat aan op de vlieghaven en had drie Engelse talenten bij zich. Het ging alvast niet om spelers van Manchester United. De drie jongeren komen er op aanraden van Warren Joyce. Het zou gaan om Sean Doherty, Henry McStay en Richie Ryan.

Op de officiële website van de Great Old geeft de club alvast informatie over de drie Engelse talenten. 

De 22-jarige Sean Doherty is een linker middenvelder. De jonge speler is 7-voudig Engels jeugdinternational en genoot zijn basisopleiding bij Everton. In 2003 trok hij naar Fulham (enkel reserven). Nadien verhuisde hij voor twee seizoenen naar Nederland waar hij voor ADO Den Haag speelde. Sean was een vrije speler en dus meteen de ideale versterking volgens Warren Joyce. 

De 22-jarige Henry McStay is een centrale verdediger, die ook op de flank terecht kan. De speler genoot zijn opleiding bij Leeds en verliet die club op 20-jarige leeftijd om naar Halifax (10 wedstrijden - League) te trekken nadat hij eerder reeds aan de club werd uitgeleend. Daarna verkaste hij naar Portadown (Carnegie Premier League - Noord-Ierland). Na twee goede seizoenen ging de verdediger eerder deze zomer testen bij Aberdeen en St Mirren, totdat zijn pad dat van oude bekende Warren Joyce kruiste. Hij was vroeger international voor Noord-Ierland (U-17) en voor Ierland (U-21).

Ook Richie Ryan is 22 jaar. De middenvelder genoot zijn opleiding bij Sunderland. Ryan speelde al reeds enkele wedstrijden in de Premier League. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Boston United dat ooit nog Paul Gascoigne in de rangen had. Ryan kende een bewogen seizoen vol blessureleed en liet zijn contract ontbinden nadat de club te horen kreeg twee reeksen te moeten zakken tot in de Conference North.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties