Lokeren nipt voorbij KV Oostende

Jelle Vereecke

Lokeren blijft ongeslagen in zijn oefencampagne. De tegenstanders worden wel moeilijker en dat is ook te merken. Tegen KV Oostende hadden de Waaslanders niet veel overschot. De eersteklasser kwam vroeg op achterstand. Masureel devieerde voor KVO een schot in doel. Jugoslav Lazic moest onmachtig toekijken na acht minuten spelen. In de eerste helft was er niet veel meer te beleven. Boban Jancevski werd maar weinig gevonden bij Lokeren en was slechts eenmaal gevaarlijk met het hoofd, zijn bal ging voorlangs.

In de tweede helft niet veel beterschap van beide kanten, maar toch een tweede doelpunt voor de tweedeklasser : Dekeyzer knalt de 2-0 tegen de netten. Lokeren komt pas op gang op het einde van de wedstrijd. Jancevski knalde van dichtbij de 2-1 binnen in de 70e minuut. Na een tweede drankpauze ging Lokeren door, Mbayo knalde een bal vanop afstand mooi in doel en 2-2 in de 90e minuut. In de toegevoegde tijd kreeg Lokeren dan nog een strafschop en Joao Carlos miste niet. Lokeren wint in de slotfase dan toch, de eersteklasser bleek uiteindelijk toch te sterk.

Bij Lokeren zat nieuwkomer Mario Carevic trouwens nog in de tribune. Hij is nog niet wedstrijdfit. Er is ook nog geen doorbraak rond Mirsad Beslija en Dzemar Berberovic, twee eerder dure vogels. Verdediger Budrosic testte, maar werd te licht bevonden en gewisseld. Hij wordt doorgestuurd. Mohamed Armoumen moest met een spierblessure het veld verlaten en Madi liep op het einde van de wedstrijd een handblessure op.

Lokeren : Lazic, Madi (De Winne 85'), Joao Carlos, Doll, Tscholola Tiko (Bouabe 95'), Overmeire, Filipovic (Camara 63'), Jancevski, M'Bayo, Budrosic (El Mouataz 59'), Armoumen (Clappaert 31').