Reportage Barça op stage in Schotland - deel 1

K M
| 0 reacties
Barça op stage in Schotland - deel 1
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Barcelona trekt voor een weekje naar het Schotse Saint-Andrews, de geboortestad van die andere balsport: golf. Onze reporter ter plaatste, Lelièvre Mario, zal ons dagelijks op de hoogte houden van de verrichtingen van de grootmacht uit Catalonië.
Saint-Andrews, 26 juli 2007
Barça zal het hier tijdens zijn verblijf niet opnemen tegen één van de twee grootste clubs uit Schotland, Celtic of de Rangers, maar tegen het meer bescheiden Dundee United én Heart Of Midlothian. Het is net de wedstrijd tegen dat bescheiden Dundee United wat het verblijf van de Spanjaarden in Schotland zo speciaal maakt, want ze stonden in het verleden Europees vier keer tegenover de club uit Dundee en verloren alle vier partijen zowel uit als thuis van hen.
 
Tickets voor deze wedstrijd waren dan ook al weken uitverkocht, maar ik wist het laatste ticket te bemachtigen via contacten in St.-Andrews. Dezefde contacten wisten er ook voor te zorgen dat ik er voor jullie vrijdag kan bijzijn tijdens de ochtendtraining van Barça. De Spanjaarden trainen niet op het veld van het plaatselijk Saint-Andrews United maar op het veld van de alombekende Universiteit van het kuststadje. Normaal kunnen er per trainingssessie maar 50 gelukkigen de wereldsterren uit Catalonië aanschouwen en dan moet je nog werken aan de Universiteit. Daar is dus al een mouw aan gepast, maar dit is voor vrijdag dus.
 
Vandaag is er de eerste oefenwedstrijd en dit tegen het reeds eerder vernoemde Dundee United. Daarom trok ik woensdag al eens naar Tannadice, de thuisbasis van United in Dundee, om er de sfeer op te snuiven. In de fanshop heerste er een drukste van jewelste en de vriendschapsjaals gingen er al goed van de hand. Voor alle zekerheid checkte ik nog even de datum van de oefenwedstrijd maar deze staat wel degelijk op morgen geprogrammeerd. Bij het buitenkomen van de plaatselijke souvenier winkel liep ik ene zekere Andy Graham tegen het lijf, hij is manusje-doet-al bij Dundee United en bood me spontaan een rondleiding aan op Tannadice.
 
Ik gaf mijn ogen dan ook goed de kost en wat ik daar zag was echt ongelofelijk, zeker als Andy me vertelde dat deze voorbereiding om de tegenstander te ontvangen niet enkel was voor het bezoek van het grote FC Barcelona maar dat dit ook gebeurd als pakweg Motherwell FC op bezoek komt. Wel was het zo dat de gym waar de spelers van gebruik kunnen maken ook nu was omgetoverd tot Vip-ruimte en dat eveneens het nabijgelegen Hilton-Hotel voor de gelegenheid was afgehuurd om er 200 vooraanstaanden te laten nuttigen van hun eten voor de oefenmatch tegen Ronaldinho & Co.
 
Met trots vertelde Andy over de vorige confrontaties met de grootmacht uit Barcelona en liet me hierbij enkele mooie wimpels en foto's uit die tijd zien. We wisten zelfs door te dringen tot de bureau van de voorzitter en ook hier niets dan herinneringen aan Europeese veldslagen alsook de schaal van de enige landstitel die de club in 1983 wist te behalen. Ik wist Andy gerust te stellen dat alles wel tijdig in orde zou komen voor de grote wedstrijd want daar had hij zelf niet echt een goed oog in en voor we afscheid namen wenste ik hem ook proficiat met de opmerkelijk propere tribunes "good enough do not exist, only perfect are good enough", aldus de plaatselijke klusjesman.
 
Vandaag landt hier op Tannadice het vedetten-team van Frank Rijkaard. Nieuwe aanwinst Thierry Henry zal er niet bijlopen, hij is na vier maanden inactiviteit nog niet klaar voor een basisplaats maar wellicht lopen we hem vrijdag wel tegen het lijf.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties