Westerlo: Kan Ceulemans stunten?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Westerlo: Kan Ceulemans stunten?
Foto: © SC

Voetbalkrant.com zet al een hele week alle eersteklassers in de spotlight. Vandaag is het de beurt aan Westerlo. De club uit de Kempen hoopt met Jan Ceulemans de juiste oefenmeester te hebben gevonden. De ex-trainer van Club Brugge hoopt alvast een goed seizoen te draaien met zijn 'nieuwe' club.

Wijzigingen tussenseizoen

Westerlo kende afgelopen seizoen geen onaardig einde. De club kwam naar goede gewoonte nooit in de problemen en eindigde op een achtste plaats met trainer Herman Helleputte. Maar dat was niet voldoende vond het bestuur. Westerlo besloot het contract van trainer Helleputte niet te verlengen en koos voor Jan Ceulemans. De ex-trainer van Club Brugge zat enkele jaren terug al eens op de bank bij Westerlo en mag dat nu opnieuw doen.

Ceulemans krijgt naast de bestaande assistent-trainers Danny Vlayen en Carl Engelen nog een derde man naast zich: ex-speler Frank Dauwen. Barry Hulshoff wordt trainer van de beloften.

Westerlo trok tijdens de transferperiode enkele nieuwe spelers aan. Zo komt Joris Van Hout de club versterken in het aanvallende gedeelte. De spits moet samen met Ogunsoto voor de doelpunten zorgen. Van Hout speelde eerder al voor KV Mechelen, Anderlecht, Bochum en Borrusia Mönchengladbach.

Ook op verdedigend vlak wist Westerlo zich te versterken. Zo trok het Gunther Vanaudenaerde, Rachid Farssi en Vladimir Dimitrovski aan. Vanaudenaerde speelde eerder al in de Belgische competitie bij Club Brugge. Ook Farssi was al actief in eigen land.

Er vertrok daarenboven ook geen enkele basisspeler bij Westerlo. Zo bleven Ogunsoto, Dirar en Evens bij de club. Vooral die laatste kon rekenen op enkele aanbiedingen, maar bleef toch bij Westerlo.

Verwachtingen 
De opdracht van de Caje is duidelijk: opnieuw een plekje in de subtop, met dit keer liefst een aantal overwinningen tegen de toppers als Anderlecht, Club Brugge en Standard. Dat moet lukken met de kern die de oefenmeester ter beschikking heeft. De kern werd behouden en zelfs versterkt met enkele nieuwe spelers. 

Ceulemans beseft dat een plaats in de subtop haalbaar is. "Het is de bedoeling om zo hoog mogelijk te eindigen. Een plaats bij de eerste vier zal er niet inzitten, maar met wat geluk kunnen we daar wel net achter eindigen."

De vriendschappelijke wedstrijden verliepen niet uitstekend, maar met het nodige geluk moet Westerlo wel een goed seizoen draaien. De Kempenaars haalde enkele keren zwaar uit: 0-13 tegen Beerzel en 1-9 tegen Patro Eisden. Toch werd er ook verloren. Zo werd het tegen RKC Waalwijk 1-0.

Speler om naar uit te kijken: Joris Van Hout

De nieuwste aanvaller van Westerlo werd aangetrokken om doelpunten te maken. Bij zijn vorige clubs vond de spits regelmatig de weg naar het doel. Toch is Van Hout eerder een targetman dan een afwerker.

Van Hout speelde eerder al voor Dessel Sport, KV Mechelen, Anderlecht, Borrusia Monchengladbach en Bochum. Hij moet met zijn ervaring het verschil kunnen maken.

Pronostiek: achtste plaats

Voetbalkrant heeft vertrouwen in de kwaliteiten van Jan Ceulemans, maar het is en blijft een groot vraagteken of de spelers het niveau aankunnen dat het bestuur van Westerlo verlangt. Voetbalkrant.com zet Westerlo op de achtste plaats. [AN]


Indien u denkt dat Westerlo kampioen zou kunnen worden, wint u bij BWIN 22750 Euro, als u de GRATIS 91 Euro erop zet. Klik hier om u in te schrijven:  

Op www.voetbalkrant.com/gratis_wedden vindt u de manier om uw 91 euro te krijgen.
[BA]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties