Anderlecht - Rapid zonder toeschouwers?

Greg Docx
| 0 reacties
Anderlecht - Rapid zonder toeschouwers?
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Volgens de Oostenrijkse media zal de wedstrijd tussen Anderlecht en Rapid Wenen in de eerste ronde van de UEFA-beker gespeeld worden achter gesloten, dus zonder toeschouwers.

In Oostenrijk verwacht men dat de landskampioen van de UEFA een fikse sanctie zal krijgen voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tegen Fenerbahçe. Tijdens die wedstrijd werden langs beide kanten racistische slogans gezongen en raakten verschillende supportersgroepen slaags met elkaar. 

Volgens de Oostenrijkse openbare omroep tilt de UEFA zwaar aan de incidenten en zal Anderlecht waarschijnlijk een strenge sanctie opgelegd krijgen. De zender baseert zich hiervoor op de uitspraak van Uefa-woordvoerder Gaillard. Die had laten verstaan dat hij zeer ontgoocheld was en de situatie heel ernstig nam.

Als Anderlecht schuldig bevonden wordt, past de UEFA de nultolerantie toe en volgt er ook een overeenkomstige straf.

Bij manager Van Holsbeeck klinkt het nochtans anders: "Wij hebben het rapport van de wedstrijd tegen Fenerbahçe ontvangen. Daarin wordt melding gemaakt van kleine incidenten maar die worden niet zeer ernstig genoemd". De manager zou dus verbaasd zijn als Anderlecht een zware straf opgelegd krijgt. Dit wordt ongetwijfeld snel vervolgd want de wedstrijd vindt al plaats binnen twee weken. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties