Shakhtar eist miljoenen van Real Zaragoza

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Shakhtar eist miljoenen van Real Zaragoza
Foto: © SC

De Oekraïnse topclub Shakhtar Donetsk eist maar liefst 25 miljoen euro van Real Zaragoza in de 'zaak-Matuzalem'. De oranjehemden beschuldigen de Spaanse club van valsspelen.

Deze zomer bracht Zaragoza een bod uit van twaalf miljoen euro voor de Braziliaan. Shakhtar was niet bereid om Matuzalem te laten gaan, maar de middenvelder wou wel vertrekken. Hij leverde zijn contract in bij Shakhtar en tekende een contract bij de Spanjaarden. Shakhtar vindt die handelswijze niet correct. Volgens de Oekraïners zou Zaragoza Matuzalem aangezet hebben het spel zo te spelen.

"De FIFA moet er rekening mee houden dat Matuzalem een bepalende speler was in ons team. Hij is iemand die extreem moeilijk te vervangen is. Een goed alternatief voor hem zal zeer duur kosten", vertelt Serguei Palin, de algemeen directeur van Shakhtar, aan het persagentschap Reuters.

Matuzalem voetbalde sinds 2004 in Donetsk. De 27-jarige Braziliaan scoorde in 68 competitiewedstrijden 25 doelpunten. Real Zaragoza is al de zevende Europese club voor de middenvelder die eerder voetbalde voor het Zwitserse Bellinzona en in Italië actief was voor SS Napoli, FC Parma, Piacenza Calcio en Brescia Calcio.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties