'Geef premie maar aan de scheidsrechter'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Geef premie maar aan de scheidsrechter'
Foto: © SC

Het waren geen gelukkige trainers die na CharleroiClub Brugge de pers toespraken. "We zijn benadeeld", is de kritiek van Philippe Vande Walle. "Ik heb het goede spel van donderdag niet terug gezien", klaagt Jacky Mathijssen.
 
"Maar we mogen blij zijn dat we hier nog een punt pakken", geeft hij zonder problemen toe. "Charleroi bracht het betere voetbal, speelde hoger, infiltreerde beter en was de gevaarlijkste ploeg. Bij mijn eigen team heb ik de goede ideeën die ik in Brann Bergen wel zag, niet terug gezien. We heben tijdens de tweede helft het geweer van schouder moeten veranderen, ook al was dat niet mijn favoriete spel. Maar het is goed dat ik weet dat we het op die manier ook kunnen."
 
Duidelijke strafschop
 
Over de strafschop was Mathijssen duidelijk. "Hierover bestaat geen discussie. De scheidsrechter in ons voordeel? Ik heb tijdens de rust met de vierde scheidsrechter gepraat en hij gaf toe dat alle betwistbare beslissingen in het voordeel van Charleroi werden gefloten." Daar was Vande Walle het niet echt mee eens. "Drie belangrijke fases werden in ons nadeel gefloten", reageerde hij kwaad. "Eén keer handspel, Habibou die wordt neergetrokken en de goal van Orlando die onterecht voor buitenspel wordt afgekeurd. Als er één in ons voordeel wordt gefloten, winnen we de wedstrijd."
 
Premie voor Wouters
 
Ook manager Mogi Bayat spaarde zijn kritiek op de scheidsrechter niet. Toen hij zijn collega Luc Devroe na de wedstrijd tegenkwam in de mixed zone feliciteerde hij die met het punt. "Geef de premie maar aan Luc Wouters", voegde het neefje van big boss Abbas Bayat er nog aan toe.
 
Devroe zelf had iets meer verwacht van de wedstrijd. "We kunnen de lijn niet doortrekken", aldus de sportief directeur. "Club moet altijd naar Charleroi komen voor de drie punten, maar uiteindelijk mogen we nog blij zijn met een punt. Veel tumult? Het is altijd wel iets hier in Charleroi." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties