Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Schiervelde
Club Brugge in extremis naar de leiding
Thomas Dubois

Club Brugge is er voor het eerst in geslaagd om in competitieverband te gaan winnen op Roeselare. Dat gebeurde wel pas in het slot van de wedstrijd.

Klukowski maakte bij Club Brugge de opwarming mee, maar moest ziek afhaken. Maertens kwam in zijn plaats. Vermant verving de geschorste Blondel. Verder dezelfde spelers als vorige week tegen Gent. Bij Roeselare mocht Vanderhaeghe voor het eerst opnieuw op de bank beginnen. De aftrap werd gegeven door Yves Leterme en die zat nog niet goed op zijn stoeltje of het stond al 1-0 voor Roeselare. De Vleeschauwer stuurde de bal perfect diep, Stijnen kwam onorthodox uit en Dissa had maar binnen te duwen. Club Brugge had de bal, maar deed er weinig mee. Halverwege de eerste helft kon het dan toch eens dreigen via een vrije trap van Leko, die net onder de lat weggetikt werd door doelman Biebauw. Verder waren er geen echte kansen meer in de eerste helft. Verder dan enkele ongevaarlijke schoten kwamen beide ploegen niet in een koud, kil en regenachtig Schiervelde.

Na de rust was er meer animo in de wedstrijd. Beide ploegen kregen meteen een kansje: Tanghe voor Roeselare en Sterchele voor Club. Dichter erbij kwam El Araichi, zijn voorzet dwarrelde door toedoen van de wind op de lat. Even later kwam Dissa alleen voor Stijnen, maar die zag tot zijn eigen geluk de bal via de paal naast rollen. Ook Kpaka kreeg nog een uitstekende kans. Club kon tot dan er weinig tegen in brengen. Toch kwam het langszij. Van Heerden behield het overzicht en legde terug tot bij Geraerts die de bal binnen schoot. Blauw-zwart rook de overwinning en ging onder impuls van een sterke Van Heerden op zoek naar de winnende treffer. Toch was het de thuisploeg die plots de neus aan het venster kwam steken. Tanghe miste eerst oog in oog met de Club-goalie en even later zoefde een volley van invaller Akgül maar net over. En iedereen kent het gezegde wel: wie de kansen mist, krijgt er zelf eentje tegen. Een hoekschop enkele minuten voor tijd werd binnengekopt door Clement, 1-2. Al wat blauw-zwart gezind was in het stadion -en dat waren er heel wat meer dan diegene in het bezoekersvak- door het dolle heen.

De euforie achteraf sprak dan ook boekdelen. Club Brugge won met geluk, maar mag zich toch opnieuw een week leider in de competitie noemen. De perfecte generale repetitie voor de topper volgende week tegen Anderlecht. [AN]