Anderlecht en Club Brugge sluiten speeldag af

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht en Club Brugge sluiten speeldag af
Foto: © SC

Anderlecht en Club Brugge sluiten zondagavond de speeldag af met twee lastige verplaatsingen. De druk is groot, want de andere hoogvliegers wisten dit weekend al te winnen.

Met Standard, Cercle Brugge en Germinal Beerschot hebben de andere teams uit de top vijf al gewonnen, dus rest er Club Brugge en Anderlecht niets anders dan hetzelfde te doen. Evident is dat echter niet.

Club Brugge moet immers op bezoek bij Roeselare. Voor de thuisploeg de wedstrijd van het jaar, het is dus duidelijk dat er veel op het spel staat. Roeselare ontwikkelde zich afgelopen seizoen tot het zwarte beest van Club. Het won twee keer, en de 0-1 zege op Jan Breydel leidde zelfs tot het ontslag van Emilio Ferrera, Franky Van der Elst en Marc Degryse.

Sinds Roeselare naar eerste klasse promoveerde, kon Club Brugge niet één keer winnen op Schiervelde. Twee seizoenen geleden werd het 1-1, vorig seizoen 3-2. 

Toch zal Club een zege nodig hebben, anders verliest het zijn leidersplaats aan Standard. Bovendien ziet het zo ook de achtervolgers weer wat naderen.

Eén van die achtervolgers is Anderlecht, dat de avond afsluit met een pittige partij op het veld van Sint-Truiden. Vroeger was Staaien een hel voor alle topteams, inclusief Anderlecht. Vandaag de dag is dat toch even anders. Toch zal Anderlecht, zeker in zijn huidige vorm, niet met een gerust gemoed afzakken naar Limburg. Het verleden leert bovendien dat paars-wit vaak punten verliest na een Europees midweekduel. Aan Sint-Truiden om daarvan te profiteren...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties