Devroe: 'Verlies is een ramp'

Nico Wieme
| 0 reacties
Devroe: 'Verlies is een ramp'
Foto: © SC

Tien punten is de voorsprong die leider Club Brugge aan de vooravond van de klassieker al genomen heeft op rivaal Sporting Anderlecht. Toch blijft sportmanager Luc Devroe voorzichtig.

In Het Laatste Nieuws laten sportmanager Luc Devroe van Club Brugge en secretaris-generaal Philippe Collin van Anderlecht hun licht schijnen op de topper van komende zondag.
 
Crisis
Aangezien Anderlecht zijn grootste crisis in jaren beleeft, zou je ervan uitgaan dat Club zijn schaapjes al op het droge acht. Niets is echter minder waar. Sportmanager Devroe van blauw-zwart voorspelt een zeer moeilijke wedstrijd. Anderlechtbestuurder Collin sluit zich daarbij aan.
  
Goed gevoel
Devroe wil zijn manschappen op scherp houden. “Tien punten voor? Statistieken tellen niet. Tegen Brann Bergen hadden we 96 procent kans om door te gaan. Je weet hoe het ons vergaan is.” De Brugse sportmanager vreest niet dat zijn troepen Anderlecht zullen onderschatten.
 
Bij verlies telt blauw-zwart nog steeds zeven punten voorsprong op paars-wit. Op zich geen ramp, zou je denken. “Ik vind van wél”, countert Devroe. “Sinds het verlies op Standard zijn we nu al tien wedstrijden ongeslagen. De hele club zit nu met een goed gevoel. Het zou geweldig zijn om met datzelfde gevoel de winterstop in te stappen. Een nederlaag zou ons elan breken en het opgebouwde vertrouwen toch wat teniet doen.”
 
Niet beslissend
Anderlecht leeft met gemengde gevoelens naar de topper toe. “We gaan niet met schrik, maar we weten dat het niet gemakkelijk wordt”, bevestigt secretaris-generaal Philippe Collin. “We hebben een zeer grote kern, maar we missen wel onze beste spelers.” Net als Devroe denkt Collin niet dat de topper beslissend is voor het kampioenschap. “Al wordt het moeilijk als we verliezen. Een kloof van dertien punten is heel veel, maar zelfs dan weiger ik te zeggen dat het voorbij is.”
 
Dat het spel van opponent Club evenmin denderend is, opent voor de Anderlecht-topman perspectieven. “Ze pakken nu zoveel punten zonder goed te spelen. Als ze dan ook nog eens goed gaan voetballen, worden ze kampioen”, besluit hij. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties