Stadion: Achter de Kazerne
G. Beerschot zet zegereeks voort
Kevin Vanbuggenhout

Germinal Beerschot was Achter De Kazerne te gast in een goed gevuld Veoliastadion voor de streekduel tegen KV Mechelen. De Mechelaars mochten proberen de indrukwekkende reeks van Germinal Beerschot te stuiten.

Door een mindere controle van Imschoot kreeg Colman reeds vroeg in de wedstrijd een mogelijkheid om te schieten. De Argentijn keilde de bal het stadion uit. Ook van de eerste doelpoging van KV ging nog niet al te veel gevaar uit. Een hoekschop werd recht in de armen van Steppe gekopt. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwartier nam Germinal Beerschot de leiding. Losada ging voorbij een Mellemans en knalde op doel. Adamovic redde, maar Dosunmu stak de rebound binnen: 0-1. Germinal Beerschot was technisch beter en ging na de voorsprong vlotjes op balbezit spelen. Bij KV Mechelen slopen er iets teveel misverstanden in het spel. Maar twaalf minuten na de 0-1 kwam KVM gewoon op gelijke hoogte. Vleminckx kopte een voorzet van Asare naar Nong en de Kameroener knalde van dichtbij raak. De gelijkmaker was meteen de aanzet van een betere periode van Mechelen. Geudens kon vanuit de tweede lijn trappen, Steppe redde knap. Na een al bij al evenwichtige eerste helft stond het 0-1.

Kort na de pauze dreigde KV op vrije trap. De vrijschop van Dunkovic miste kracht en ging naast. Germinal Beerschot zorgde in twee minuten tijd twee keer voor gevaar. Dosunmu werd aangespeeld en kon aanleggen, Adamovic redde met de voet. Een minuutje later was het toch prijs. Ivens kon eerst nog een voorzet wegkoppen. Losada schoot vervolgens via de paal binnen: 1-2. KV Mechelen liet zich zeker niet ontmoedigen en ging verwoed op zoek naar een tweede gelijkmaker. Vleminckx kopte een voorzet van Van Goethem tegen de paal en zo belandde de bal in de armen van Steppe. Net na het uur ging een schot van Vleminckx voorlangs. Halverwege de tweede helft bracht de ingevallen Kielo-Lezi de bal voor doel. Vleminckx trapte in één tijd over. KV Mechelen verdiende ondertussen toch wel een gelijkmaker. Germinal Beerschot kwam er nog maar sporadisch uit. Kielo-Lezi kopte in de handen van Steppe. Met nog zeven minuten te gaan trok Ederson Vleminckx neer in de zestien en de bal ging op de stip. Ivens kon de klus ditmaal niet klaren en Steppe redde de strafschop. In de laatste minuut kreeg Van Goethem nog een goede kans. De rechtsachter trapte naast de bal. Nong leverde nog een voorzet af. Ivens schoot zwak in de handen van Steppe. KV Mechelen bleef met lege handen achter. Germinal Beerschot won al voor de zevende keer op rij.

Germinal Beerschot won gevleid van KV Mechelen met 1-2. In het laatste halfuur bestookte KV Mechelen het doel van de bezoekers voortdurend, maar doelpunten bleven uit. Bij de afwerking liep het telkens net mis en op het einde liet strafschopspecialist Ivens nog de 2-2 liggen. Zo grijpt KV Mechelen naast de punten en wacht er volgende week een cruciale degradatietopper in Sint-Truiden. De indrukwekkende zegereeks van Germinal Beerschot kent daarentegen maar geen einde. Germinal Beerschot pakt 21 op 21 en staat stevig op de vierde plaats.