'Georganiseerd KVK slikt nooit vier goals'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
'Georganiseerd KVK slikt nooit vier goals'
Foto: © SC

Kortrijk moet vanavond zijn mooie uitgangspositie trachten te verzilveren. Vorige maand verraste KVK vriend en vijand door Gent met 5-1 te vernederen. De Buffalo's klampen zich vast aan de ongeschreven voetbalwet die zegt dat alles moet gespeeld worden.

Als Gent woensdagavond vroeg kan scoren, zit er voor hen misschien meer in dan enkel eerherstel. Toch lijkt de ploeg van Sollied na de 5-1-pandoering zo goed als uitgeteld.

Hein Vanhaezebrouck weet als geen ander dat er in voetbal geen zekerheden meer zijn, en is op zijn hoede voor een Gentse belegering: "Het zou dom zijn om nu al victorie te kraaien. AA Gent is een sterke ploeg die stilaan zijn beste vorm terugvindt. De terugwedstrijd is allesbehalve een formaliteit, maar toch moet Kortrijk de halve finales zonder al te veel problemen weten af te dwingen."
 
De trainer van KVK kan zich goed vinden in de stelling dat Kortrijk woensdagavond enkel zichzelf kan uitschakelen. "Het klopt dat een goed georganiseerd KVK nooit vier tegendoelpunten kan slikken. Dat is dit seizoen nog maar één keer gebeurd, en bovendien scoort mijn ploeg altijd. In Gent doen ze er alles aan om de spelers en de supporters op te laden, maar beweren dat de Buffalo's een goeie kans maken om door te gaan, getuigt van een gebrek aan realisme."
 
Over de halve finales wil Vanhaezebrouck het nog niet hebben: "Ik wil niet voorbarig zijn en me over een eventuele volgende tegenstander uitlaten. Als we ons kwalificeren, weten we meteen wie onze volgende opponent zal zijn. Net als in de vorige rondes, bekijken we wedstrijd per wedstrijd," antwoordt de KVK-coach binnen de lijntjes.
 
"De kalender in tweede is belachelijk"
 
Ondertussen razen de Zuid-Westvlamingen nog steeds door het vagevuur van de tweede voetbalklasse. Hein Vanhaezebrouck staat met zijn ploeg aan de leiding, maar houdt nog steeds vast aan de vooropgestelde ambitie: "We mikken nog altijd op een eindrondeplaats. Bovendien is Tubeke de virtuele leider, en voelen we ook de hete adem van KVSK United in onze nek. Terwijl die twee ploegen wat in de schaduw kunnen voetballen, krijgen wij als zogezegde leider alle aandacht over ons heen."
Vanhaezebrouck hekelt de kalendercommissie die er dit seizoen een echte soep van heeft gemaakt: "Tijdens de laatste vier speeldagen spelen onze naaste concurrenten tweemaal tegen elkaar. Zoiets is toch werkelijk ondenkbaar? De kalender is belachelijk en bovendien oneerlijk."
 
Voor de korte trip naar Gent zijn er nog vraagtekens rond Cédric Bétrémieux. De Franse spits heeft last aan de adductoren en zal er woensdagavond misschien niet bijlopen. Nicolas Gezelle maakt na een jaar blessureleed voor het eerst deel uit van de spelerskern. Bij AA Gent is de lappenmand wat groter. Olufade, Grondin, Moia en De Beule blijven allemaal langs de kant. 

Auteur: Tomas Taecke. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties