Proto wil naar buitenland

Nico Wieme
| 11 reacties
Proto wil naar buitenland
Foto: © SC

Silvio Proto mag vanavond in de bekerwedstrijd op Dender nog eens opdraven. De Anderlechtdoelman verlengde onlangs zijn contract, maar zou volgend jaar graag uitgeleend worden.

Frank Vercauteren maakte bij het begin van het seizoen de afspraak met zijn doelmannen dat de reservekeeper bij de bekerwedstrijden mag opdraven. Zijn opvolger, Ariël Jacobs, wil zich aan die afspraak houden en stelt vanavond voor de return van de bekerwedstrijd tegen FCV Dender Silvio Proto tussen de palen. “Ik ben opgelucht dat ik die matchen mag spelen”, beaamt Proto in Het Laatste Nieuws. “Want soms voel ik mij een beetje overbodig.”
 
De Italiaanse Belg verlengde onlangs zijn contract tot 2012, hoewel ook concurrent Daniël Zitka bijtekende tot 2011. “Maar Herman Van Holsbeeck heeft me verzekerd dat hij me nog steeds ziet als de toekomstige doelman van Anderlecht.” Proto wil niet overhaast te werk gaan, maar ziet wel in dat hij dringend aan spelen moet toekomen. “Het zou dan ook best zijn dat Anderlecht me volgend seizoen uitleent.”
 
De doublure van Zitka ziet zichzelf echter niet bij een andere Belgische club terechtkomen. “Voor iemand die het professionalisme en comfort van Anderlecht meegemaakt heeft, zou dat moeilijk zijn”, vindt Proto. “Als ik uitgeleend word, zal het naar het buitenland zijn. Wat Lamah en Tioté bij Roda nu verwezenlijken, strekt me tot voorbeeld.”
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties