Stadion: Stade Charles Tondreau
Gent gaat zwaar onderuit tegen Bergen
Anthony Van der Planken

Bergen heeft opnieuw een grote stap richting het behoud zet. De Draken vernederden thuis AA Gent.

Bergen kon niet beter aan de wedstrijd beginnen. Na nauwelijks drie minuten tikte Gent-verdediger Jonas De Roeck de bal in eigen doel. Gent was van slag en incasserde enkele minuten later een tweede klap. De ref gaf de thuisploeg een penalty, Dahmane zette die feilloos om.

Die Dahmane ligt mee aan de basis van de wederopstanding van Bergen en toonde dat ook in deze wedstrijd. De nummer 92 van Bergen kwam twee keer dicht bij de 3-0, maar evenveel keer stond de paal in de weg.

In de tweede helft kwam die 3-0 er dan toch. Op voorzet van Zoko legde Stolica de bal voorbij doelman Jorgacevic. Zoko scoorde zelf ook nog een keertje, hij maakte er 25 minuten voor het einde 4-0 van.

Bergen neemt zo een geruststellende voorsprong van acht punten op de degradatiezone. Sint-Truiden en FC Brussels kunnen hun behoud in eerste nu wel definitief vergeten.