Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen wint verdiend van Dender
Nico Wieme

Moeskroen heeft op eigen terrein FCV Dender met 2-1 verslagen. De thuisploeg trok verdiend het laken naar zich toe, maar moest daarvoor wel wachten tot tien minuten voor tijd.

Moeskroen tegen FCV Dender was een wedstrijd in de buik van het klassement. Na 6 op 6 verloren de Henegouwers vorige week in de slotminuten bij Racing Genk. De troepen van trainer Enzo Scifo stonden echter tien punten boven de gevarenzone en moesten zich niet echt zorgen maken. Dender gaf vorige week Club Brugge het nakijken en voetbalde zichzelf eveneens naar veilige oorden. De Oost-Vlamingen totaliseerden 29 punten en bekleedden de veertiende plaats. Een overwinning zou voor beide teams zo goed als de redding betekenen.

In het eerste kwartier stelde Moeskroen zich het gevaarlijkste aan, maar pogingen van Jonathan Walasiak en Idir Ouali misten precisie. Iets voor het halfuur kreeg Dender zijn eerste kans, maar die was meteen uiterst gevaarlijk. De voorzet van Henri Munyaneza week af op een verdediger en verdween bijna achter Marc Volders in doel. Acht minuten voor de pauze klom Moeskroen op voorsprong. Een fout in de Denderdefensie werd door Ouali afgestraft. Meteen zijn derde van het seizoen. Lang kon de thuisploeg niet profiteren van die voorsprong, want nog geen minuut later kopte Steven De Petter op een vrije trap van Steve Barbé binnen. Met deze 1-1-stand doken beide teams de kleedkamers in.

In de tweede helft toonde Moeskroen zich duidelijk de betere ploeg. Op de 54ste minuut belandde een schot van Walter Baseggio net over. Vijf minuten later ging Ouali neer aan de rand van zestien, maar scheidsrechter Laurent Colemonts zag er geen fout in. Een minuutje later kwamen de bezoekers toch eens uit de verdrukking, maar Barbé schoot van kortbij over. Enkele minuten later kreeg Moeskroen dé kans om op voorsprong te klimmen, maar de omhaal van Walasiak belandde over het doel. Tien minuten voor het einde kreeg de thuisploeg waar het recht op had. De pas ingevallen Bertin Tomou (foto) scoorde via de hiel van Thimoty Derijck. Na die uppercut was Dender niet meer bij machte om het tij te keren; het was integendeel Moeskroen dat zich nog het gevaarlijkst aanstelde. Een verdiende zege voor de thuisploeg die hiermee zo goed als zeker gered is.