Interview Dheedene: 'Nog één keer ontploffen'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Dheedene: 'Nog één keer ontploffen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Germinal Beerschot gaat tegen Anderlecht op zoek naar een tweede bekerfinale in vier jaar tijd. Didier Dheedene kan zich tegen zijn ex-club verzekeren van een zevende Cup Final in zijn carrière.

Een makkelijke klus zal het zeker niet worden. In hun laatste zeven wedstrijden wisten De Mannekens maar één keer aan het langste eind te trekken. De paars-witte tegenstander uit de hoofdstad komt met betere papieren naar het Olympisch Stadion afgezakt. In 2008 verloor het alleen alleen van Bayern München en Zulte Waregem. De laatste zeven competitiewedstrijden werden allemaal winnend afgesloten. "Maar in een bekercompetitie blijft alles mogelijk", haalt Didi, het koosnaampje van de 36-jarige verdediger op Het Kiel, een oeroud cliché vanonder het stof.
 
Je hebt dat zelf in het verleden al meermaals mogen ondervinden.
 
"In de eerste ronde van de huidige bekercampagne stonden we op Leuven 2-0 achter, maar gaan we toch nog door. Met Germinal Ekeren verloren we in 1995 in de halve finale met 2-0 op het veld van Anderlecht. Overal werden we afgeschreven, maar na een knotsgekke terugwedstrijd in het Veltwijckpark haalden we het met 4-0 en mochten we alsnog naar de finale. Twee jaar later speelden we de finale tegen Anderlecht. Opnieuw kwamen we 2-0 achter, maar we wonnen toch nog met 4-2."
 
Bekercampagnes brengen bij jou duidelijk positieve gevoelens naar boven.
 
"Ik heb zes bekerfinales gespeeld en heb er vier gewonnen. Er zijn weinig spelers die dat kunnen zeggen. Ik zou er graag nog een zevende finale aan toevoegen."
 
Eén keer ontploffen
 
Hoe hoog schat je de kansen in dat Germinal Beerschot zijn tweede bekerfinale in vier jaar speelt?
 
"Iedereen weet dat we thuis meer kunnen. Zeker als het stadion uitverkocht is en het publiek erachter gaat staan. Hopelijk kunnen we ons daar aan optrekken en nog één keer ontploffen. Scoren we één keer, dan verliest Anderlecht misschien de pedalen. Blijkt het achteraf allemaal toch niet genoeg? Dan hebben we onszelf niets te verwijten. De frisheid ontbreekt op dit moment misschien, maar we moeten ons daar over zetten en ons mentaal voorbereiden op de wedstrijd. Het haalt niets uit van te jammeren over wat er de voorbije weken misliep."
 
Tegen de toppers legden jullie dit seizoen mooi voetbal op de mat, maar vielen de uitslagen wel tegen.
 
"We hebben niet altijd gekregen waar we recht op hadden, maar dat is voetbal. Dat is misschien het verschil met de topploegen en Germinal Beerschot. Zij maken de kansen die ze krijgen af, wij niet. Wij missen nog te veel mogelijkheden en krijgen dan het deksel op de neus. Maar dat kruipt niet in het kopje. De Beker van België blijft een ander gegeven. Hopelijk kunnen we in deze wedstrijd de pech ombuigen in geluk."
 
Bekerwinst en Europees voetal kan een beloning zijn voor het mooie voetbal dat jullie gebracht hebben.
 
"Niet alleen voor ons, maar ook voor de supporters zou het een mooie beloning zijn. Zij zijn ons altijd blijven steunen en waren ook massaal aanwezig tijdens onze uitwedstrijden."
 
Eigen doelpunt
 
Heb je het gevoel dat je nog iets goed te maken hebt na je ongelukkige eigen doelpunt in het Astridpark?
 
"Je kan daar niets aan doen. Een eigen doelpunt is het lot van een verdediger. Ik heb er twee gemaakt in mijn carrière. Het is alleen spijtig dat het nu gebeurt. Een aanvaller zal waarschijnlijk nooit de bal in eigen doel trappen, maar kan wel een reuzenkans missen."
 
Wordt iemand als Didier Dheedene op zijn leeftijd nog zenuwachtig voor zo’n wedstrijd?
 
"Nee, de tijd dat ik zenuwachtig word voor een wedstrijd ligt al een paar jaar achter mij. Het gegeven dat het tegen Anderlecht, een ploeg waar ik vier mooie seizoenen beleefd heb, is, verandert daar niets aan. De wil om te winnen en te presteren is er nog wel, maar zenuwachtig word ik niet meer."
 
Durf je je te wagen aan een pronostiekje?
 
"2-0 na 90 minuten!"
 
Waarin je zelf de tweede treffer maakt?
 
"(lacht) Nee, zelf scoren moet niet." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties