Nieuws uit Antwerpse tweede provinciale

Philippe Crols
| 0 reacties
Nieuws uit Antwerpse tweede provinciale
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oosterzonen mocht op de slotspeeldag de champagne ontkurken als kampioen van 2B. In 2A werd de spannende degradatiestrijd beslist in het nadeel van Ekeren en Maccabi. Wavria en Mariaburg moeten nog een testmatch spelen.

Tweede provinciale A:

Eindronde: (stijgen)

-Zondag 27 april: Walem – VC Herentals, Poppel – Ranst, Balen – Rapid Leest, ’s Gravenwezel – SC Merksem. De terugwedstrijden worden een week later gespeeld.

-Op zondag 11 mei volgt de volgende ronde. De terugmatchen worden op 18 mei gespeeld en dan kennen we de twee bijkomstige stijgers.

Eindronde: (dalen)

­-Wavria ontvangt op 27 april Mariaburg. Een week later wordt de terugmatch gespeeld en weten we wie er naar derde zakt.

Ternesse:

-De kampioen eindigde met een valse noot. Het verloor op de slotspeeldag met 2-3 van Mariaburg dat zo rechtstreekse degradatie ontloopt. Plompen en Aktepe bogen een 0-2-achterstand nog wel om, maar een late treffer van Vanstaan zorgde voor de 2-3.

Kaart:

-Kaart won zijn laatste wedstrijd, maar eindrondevoetbal zit er niet meer in. Het mocht tegen Ranst op een kwartier na tegen een man minder spelen na de uitsluiting van El Haoual. Hij maakte hands in de zestien, maar toen kon Kaart via Van Bergen nog niet scoren. Tien minuten voor tijd lukte het via Hendrickx toch.

’s Gravenwezel:

-’s Gravenwezel mag na de 1-3-zege in Vosselaar zowaar nog naar de eindronde. Kampioen Ternesse verloor namelijk op de laatste speeldag. Na acht minuten stond het al 0-2 na goals van Ickx en Dons.

-Simons speelt volgend seizoen voor vierdeprovincialer Hoboken.

-Javal speelde zijn laatste wedstrijd. Hij stopt met voetballen.

-Berada en Ouriagli komen over van SC Merksem.

Ekeren:

-FC Ekeren speelde niet goed op Antonia en mag na een 3-0-nederlaag zich gaan opmaken voor minstens een jaartje derde provinciale. Achteraf heerste er vooral verbazing voor de uitslag in Ternesse. Mariaburg won er in de slotseconden met 2-3.

Merksplas:

-Volgens seizoen kan het rekenen op Van Gils die Loenhout verlaat.

-Merksplas sloot het seizoen af met een zege in Zandvliet (1-2).

Antonia:

-Na de forfaitnederlaag van vorige week mocht Antonia gewoon weer voetballen. Al na een minuut had De Hertogh de rode loper naar het behoud uitgerold. Het zou uiteindelijk 3-0 worden. Voor Ekeren betekende dat degradatie.

Maccabi:

-Volgend jaar voetbalt Maccabi in derde provinciale. Het verloor op de laatste speeldag van SC Merksem terwijl winst noodzakelijk was om erin te blijven.

SC Merksem:

-Ouriagli en Berada komen volgend seizoen uit voor ’s Gravenwezel.

-Na de forfaitzege kon Merksem ook nog eens een echte overwinning vieren. Op het veld van Maccabi werd het 1-3. Edders scoorde twee maal en bezegelde daarmee het lot van Maccabi dat zakt.

Vrij Arendonk:

-Vrij Arendonk won eindelijk nog eens. Tegen Poppel kon Smits na een halfuur de enige goal van de match maken.

Poppel:

-Voor Poppel stond er op de laatste speeldag niets meer op het spel. Er werd met 1-0 verloren van rode lantaarn Vrij Arendonk.

Mariaburg:

-Mariaburg ontloopt rechtstreekse degradatie. Het zal samen met Wavria moeten uitmaken wie er zakt. Lange tijd zag het er nochtans niet goed uit, maar een late treffer van Vanstaan zorgde toch nog voor euforie.

Ranst:

-Ranst verloor op de slotspeeldag te Kaart met 1-0. El Haoual werd na een kwartier uitgesloten.


Tweede provinciale B:

Oosterzonen:

-Oosterzonen is kampioen na een 0-3 zege op het veld van Linda Olen.

Wavria:

-Bij winst kon Wavria een testduel nog ontlopen, maar er werd met 2-1 verloren bij Bonheiden. Testmachten met Mariaburg moeten uitsluitsel brengen.

Netezonen:

-Netezonen zette op de laatste speeldag Nijlen nog een hak. Het won met 1-2, waardoor niet Nijlen, maar wel Walem naar de eindronde mag.

Sporting Tisselt:

-Tisselt boekte op de laatste speeldag nog een ruime zege. Het werd maar liefst 6-1 op eigen terrein tegen Balen. Balen mag wel nog naar de eindronde.

Linda Olen:

-Ondanks de nederlaag op eigen veld tegen kersverse kampioen Linda Olen werd het behoud toch verzekerd. Wavria verloor namelijk ook.

Walem:

-Walem mag nog naar de eindronde na 0-3 winst tegen Heikant. Concurrent Nijlen ging ten onder tegen Netezonen.

Rapid Leest:

-Rapid Leest moest hopen op een uitschuiver van Oosterzonen en eigen winst om nog kampioen te worden. Dat laatste gebeurde, want er werd met 5-1 gewonnen van VC Herentals. Oosterzonen won echter ook en is kampioen.

Nijlen:

-Nijlen mocht bij winst naar de eindronde, maar het verloor in eigen huis van staartploeg Netezonen. Walem profiteerde optimaal.

Grasheide:

-Kevin Janssens gaat voor Bouwel voetballen.

 -->Voetbalkrant zal wekelijks zijn regionieuws over de provincie Antwerpen blijven brengen, maar zal doorheen de week ook provinciaal nieuws op de subpagina's zetten. Raadpleeg dus zeker de subpagina van uw favoriete reeks.

Zelf regionaal nieuws melden? Eindredactie@voetbalkrant.com

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (2A)

Nieuwste reacties