Gematigd enthousiasme over plan-Anciaux

Mathias Dumarey
| 9 reacties
Gematigd enthousiasme over plan-Anciaux
Foto: © SC

De oprichting van een Vlaamse voetbalbond en het geld dat eraan verbonden is, lokt gemengde reacties uit in de voetbalwereld. Positief zijn zeker de subsidies, maar de Vlaamse clubs hebben ook andere verzuchtingen.

Luc Devroe (sportmanager Club Brugge): 'Eerst een bouwvergunning'

"Tien miljoen euro subsidies zijn mooi, maar dat ze ons dan maar eerst een bouwvergunning geven", zegt Luc Devroe vandaag in de krant Het Laatste Nieuws. Halverwege juli komt de Task Force die de Vlaamse regering heeft samengesteld met zijn bevindingen over het nieuwe stadion van Club Brugge. "De financiering is al rond, maar we wachten nu al 2,5 jaar op groen licht om te kunnen bouwen. Als je tien miljoen euro moet investeren in het Jan Breydelstadion, levert dat 3.000 extra zitplaatsen op. Dat is geld die naar de zee vloeit", besluit de Brugse sportmanager.

Herman Van Holsbeeck (manager RSC Anderlecht): 'We zijn niet voor separatisme'

RSC Anderlecht is nog altijd een Brusselse club en zal dus een kant moeten kiezen als het geld wil van Vlaanderen. "Iedereen weet dat we niet te vinden zijn voor separatisme. Maar als ze ons verplichten om kleur te bekennen, zullen we dat uiteindelijk ook moeten doen. We gaan eerst onderzoeken welke regio ons het best kan helpen. En dat de politiek ook maar eens gaat beslissen waar ons stadion moet komen. Dit dossier wacht al twee jaar op een oplossing", aldus Van Holsbeeck.

Michel Louwagie (manager AA Gent): 'Ons stadion zal al gebouwd zijn'

Michel Louwagie is zeer te spreken over de plannen van Vlaams minister van Sport Bert Anciaux. Die had ook al laten verstaan dat er met Gent gepraat wordt over het nieuwe stadion. "Ik ben enorm tevreden met wat de minister voorstelt. Ik heb wel één probleem. Wij beginnen op 21 augustus met de bouw. Als de subsidies straks komen in 2010, is ons stadion al af. Ik hoop dat we dan nog steeds op die steun kunnen rekenen, want die zullen we nodig hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties