Ceulemans: 'Dirar is een groot verlies'

Ceulemans: 'Dirar is een groot verlies'
Foto: © SC

Bij Westerlo kijkt men hoopvol maar toch ook wat angstig naar het het nieuwe seizoen. In de Kempen zijn ze ervan overtuigd geraakt dat het verlies van Nabil Dirar sterk doorweegt in het elftal.

Jan Ceulemans, de trainer van VC Westerlo, houdt zelfs rekening met een strijd tegen de degradatie. "Er zijn veel ploegen, waaronder wij, die moeten rekening houden met de problematiek van de dalers dit seizoen." Ceulemans doelt op het feit dat er dit seizoen vier teams in aanmerking komen om hetzij rechtstreeks, hetzij via barrages te moeten dalen.

"Ik verwacht dan ook een erg zenuwachtige competitie. De teams die het rustigst kunnen blijven, staan er het beste voor. Ik reken onze ploeg tot de teams die normaal geen problemen mogen hebben, maar je moet altijd afwachten. Je weet nooit wat er in de start kan gebeuren", gaat de Caje verder op Sporza.

Ceulemans wilde de tegenstand wel al waarschuwen dat het team fysiek zeker klaar zal zijn tegen de competitiestart. "We beginnen met een lastig programma. Eerst krijgen we Charleroi thuis, dan Standard uit en dan Germinal Beerschot thuis. Manager Herman Wijnants zegt dat we geen grijze muis mogen zijn, maar ik vraag me soms af hoe dit moet", lacht Ceulemans.

Tot slot wil de coach ook nog benadrukken dat het verlies van Nabil Dirar (verkocht aan Club Brugge, nvdr) een groot verlies is voor de club. Ceulemans hoopt dat de Peruviaan Johan Sotil hem kan vervangen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties