Stadion: Burgemeester Van de Wiele Stadion
Namen kaapt drie punten weg in Deinze
De Nijs Michael

KMSK Deinze heeft een slechte zaak gedaan in de strijd tegen de degradatie. De club werd vooraf getipt als degradatiekandidaat, net als Namen. Beide clubs speelden gisteren tegen elkaar en de Walen gingen aan de haal met de drie punten.

Deinze was nochtans de betere ploeg in de beginfase van de partij. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar niemand kon de vrije trap van Bob Cousin in doel koppen. Aan de overzijde reageerde Namen via een dubbele vrije trap van Abdoulaye Soumare (foto), maar doelman Kurt Vandoorne kende geen problemen met de pogingen. De wedstrijd van de doelman was overigens snel voorbij, want na amper 21 minuten moest hij geblesseerd naar de kant.

Velghe en Deschacht gingen nog hun kans, maar de bezoekende doelman liet zich niet verrassen. Aan de overzijde kreeg ook Soumare nog enkele kansjes, net als Nelis, maar er werd voor de rust niet meer gescoord.

Na de rust waren de beste kansen in eerste instantie voor Deinze. Kabeya-Mbaya botste echter op de sterk spelende doelman Lahaye. Na een vijftal minuten in de tweede helft leek het toch te lukken voor de thuisploeg. Gezelle kopte de bal naar het lege doel, maar de in extremis teruggekeerde Mundula haalde de bal nog van de lijn. Ook De Falco en Bruning kregen een kans op de openingstreffer, maar Lahaye hield zijn netten schoon.

Na een uur kwam Namen opnieuw beter in de partij, maar reservedoelman Van de Moortele gaf geen krimp. Tot Frederik Declerq de bal verloor op de rand van het strafschopgebied. Soumare was er als de kippen bij en ging aan de haal met de bal, hij bediende vervolgens Nelis, die de bal tegen de netten schoot. Amper vier minuten later was de partij helemaal gespeeld wanneer Leeroy een vrije tap mocht nemen. Hij schilderde de bal op het hoofd van Blanc, die de 0-2 tegen de netten kopte. Er werd verder niet meer gescoord, waardoor Deinze dus een erg slechte zaak doet in de strijd tegen de degradatie.