eupEupen
tieKVK Tienen
1-1
2-1
2-2
83' Yve Thijs
2-3
Datum: 20/09/2008 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Kehrweg Stadion
Tienen blijft leider na nieuwe winst
filip broos
| 0 reacties
Tienen blijft leider na nieuwe winst

KVK Tienen sloot de verre verplaatsing nar Eupen succesvol af. Tienen won op het veld van de oostkantonners met 2-4

Tienen is en blijft leider in 2e klasse na vanavond, het won na een aantrekkelijk wedstrijd en keert zo met de 3 punten en met een 16 op 18 terug naar huis. De suikerstad kan zich stilaan gaan opmaken om de eerste toppers te ontvangen in het Bergéstadion.

De suikerjongens begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd wat meteen leidde tot het eerste gevaar. Thijs stuurt de bal richting Dufoor, de tiense topscorer aarzelt niet en stormt op het doel af, hij knalt de bal via de handen van Debaty tegen de netten, 0-1. Eupen van slag af en Tienen rook zijn kans om verder uit te lopen. Zo werd een schot van de bedrijvige Thijs afgeblokt en ook Dufoor zag zijn schot afgeblokt worden. Eupen kwam er niet aan te pas tijdens het openingskwartier. Enkel een kopbal van Molnar kon men bij enige moeite een kansje noemen.
Tienen bleef komen en Vandeput liet de 0-2 liggen toen hij na een voorzet van Dufoor de bal onbegrijpelijk naast de paal kopte. Debaty onderscheidde zich op pogingen van Lacroix, Bogaerts en Vandecauter. De suikerjongens verzuimde het af te maken en zoals het dikwijls gaat gebeurde hier ook. Gursever omspeelde Vandeput en trapte de bal voor doel waar Molnarde bal binnenkopte, 1-1. Nu waren het de suikerjongens die van slag af waren en Tienen mocht zich gelukkig prijzen toen de tiense doelman Schuermans slechts geel kreeg om de doorgebroken Mombongo af te stoppen, Tienen had namelijk geen tweede doelman op de bank zitten. De laatste kans van de eerste helft was voor Tienen maar Thijs zag zijn schot op de kruising belanden.

Eupen begon beter aan de 2e helft, Colin zette de bal voor doel waar de vrijstaande Evertz de bal binnenknalde, 2-1. Tienen was de pedalen kwijt en Eupen ging voluit voor de overwinning. Mombongo kreeg de bal schuin voor doel maar hij trapte op de dwarsligger. Tienen kwam er toch eens uit, Vandecauter stuurde Lacroix in de diepte maar diens schot werd door Debaty gepareerd. 
Eupen bleef komen al was er nu meer evenwicht in de wedstrijd. Een schot van Vinamont werd door Schuermans onschadelijk gemaakt en Mombonga zag zijn stiftertje over het doel gaan. Tienen bleef geloven in zijn kansen en werd terug de betere ploeg, Barbé zette voor en Penga noopte de thuisdoelman tot een reflex op zijn kopbal. Met nog enkele minuten te gaan kreeg Thijs de bal toegespeeld, hij trapte de bal via de paal binnen, 2-2. Ontgoocheling bij Eupen want zo kort bij het einde van de wedstrijd de gelijkmaker toestaan. Maar nog was de kous niet af voor de oostkantonners, Penga veroverde de bal en gaf die aan de ingevallen Belme die er meteen 2-3 van maakte.  In blessuretijd stuurde uitblinker Thijs tiens topscorer Dufoor nog eens diep en de spits maakte er meteen 2-4.

Tienen wint opnieuw en staat nu nog steviger aan de leiding van 2e klasse. Volgend weekend wacht in het Bergéstadion een eerste clash tegen SK Lierse.