Interview Tomou: 'Moeskroen heeft me opgehouden'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Tomou: 'Moeskroen heeft me opgehouden'
Foto: © SC

Westerlo ontvangt zaterdagavond competitieleider Moeskroen. Voor aanvaller Bertin Tomou wordt het een weerzin met zijn voormalige ploegmaats.

Tomou begon vorig jaar sterk aan het seizoen, hij sloot de heenronde af met 8 doelpunten in 15 wedstrijden, maar keerde na zijn deelname aan de Africa Cup terug met malaria. De Kameroener herstelde nooit volledig en zag bovendien Idir Ouali openbloeien. Tomou verzeilde meer op de bank dan hem lief was en scoorde slechts twee keer.
 
Zijn er gevoelens van revanche na die terugronde?
 
“Waarom moeten we spreken over revanche? Voor mij is het een wedstrijd zoals alle andere. Ik heb er twee jaar gespeeld, maar ik denk niet aan de club tegen wie we spelen. Ik ben de voorbije jaren een beetje opgehouden door mijn verblijf bij Moeskroen, maar dat is een gekeerde bladzijde. Ik laat alles vallen wat er gebeurd is en denk in eerste instantie aan Westerlo.”
 
Moeskroen heeft wel 12 op 12. Toch geen klein beetje spijt dat je niet gebleven bent?
 
“Waarom zou ik daar spijt van moeten hebben? Ik denk dat ik de beste keuze heb gemaakt. Op dit moment is de balans ook zeer positief. Zeven op twaalf is een goed resultaat voor Westerlo. Moeskroen heeft twaalf op twaalf. Ok, dat is ook heel goed, maar we zijn nog maar net begonnen en de weg is nog heel lang. Naargelang de competitie vordert, zullen wij nog beter worden.”
 
Als je scoort tegen Moeskroen, ga je je doelpunt dan op een andere manier vieren?
 
“Ik vier mijn doelpunten altijd op dezelfde manier. Het zal dus niet speciaals worden. Je moet niets in het teken van de revanche verwachten. Het belangrijkste is dat ik een goede wedstrijd speel en dat we de drie punten thuis houden.”
 
Vorig jaar keerde je na de Africa Cup terug met malaria in je lichaam. Ben je volledig hersteld?
 
“Ik had de pech dat ik hervallen ben in mijn ziekte en dat heeft mij wat achterstand opgeleverd, waardoor ik minder goed heb gespeeld. Zoiets heeft iedere sportman wel eens voor. Nu voel ik me goed en heb de pagina omgedraaid. Ik wil mijn instinct van buteur van vorig jaar terugvinden. Het komt stilletjes aan allemaal terug.”
 
Voor een speler die in China heeft gespeeld, moet het makkelijk zijn om zich aan te passen in een familiale club als Westerlo.
 
“(lacht) Ja. In China is het moeilijk aanpassen, het blijft een Aziatisch land. In Europa gaat dat allemaal veel makkelijker. Zelfs in Vlaanderen. Ik kan hier met veel meer mensen omgaan dan in China. Met de ploegmaats verloopt ook alles goed. We komen goed met elkaar overeen. Er is niets om ons zorgen over te maken.”
 
In een eerder interview zei je dat de supporters een heel goede Bertin Tomou mochten verwachten. Ben je dan tevreden met één doelpunt in vier wedstrijden?
 
“Het eerste doelpunt is altijd heel moeilijk. Daarover kan ik toch een beetje tevreden zijn. Maar ik weet heel goed dat de supporters dit seizoen veel van mij verwachten en dat ik nog ietsje meer moet tonen dan wat ik gebracht heb. Ik wil ook persoonlijk een positieve balans afleveren. Het gaat stilletjes aan beter. Het geloof is er dat ik de juiste transformatie zal doormaken. Geen probleem.”
 
Tegen Moeskroen ben je wel de enige fitte aanvaller. Dat legt meer druk op je schouders.
 
“Het is zeker niet het moment waar ik op gewacht heb. Ik wil alle spelers in de beste conditie rond mij, zodat we er met volle kracht tegenaan kunnen gaan. Ik weet nog niet met wie we zaterdag zullen spelen, maar deze situatie legt wel iets meer druk op mijn schouders.”
 
De titel van topschutter, is dat een objectief voor jou dit seizoen?
 
“Het eerste objectief is dat van de club: goede resultaten halen door goede wedstrijden te spelen. Daarna komt het persoonlijk doel en dat vormt zich beetje bij beetje. De weg is nog lang en die titel is een persoonlijk objectief. Ik wil voortgaan op de weg van vorig jaar en die is niet meer ver af. Als je eens twee of drie doelpunten maakt, kan het heel snel gaan.”
 
“Westerlo is bovendien een club waar de aanvallers veel scoren. Dat stemt me optimistisch. Ik moet nog even wachten, maar met de geleverde inspanningen komt dat wel in orde.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties