Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade communal des Bas-prés
Beveren behoudt aansluiting met top
Kevin Pieters

Ondanks het slechte veld en een paar onbegrijpelijke scheidsrechterlijke tussenkomsten won Beveren verdiend op het veld van Namen. De Argentijn Luciano Olguin tekende voor twee van de drie Beverse doelpunten.

De studieronde in dit duel duurde iets meer dan tien minuten. Olguin bracht de bezoekers in de twaalfde minuut op voorsprong na een knappe voorzet van Martens. Kort na de openingsgoal kwam de thuisploeg opzetten, maar op een plukballetje voor Beveren-doelman Dantschotter na was er voor de rest weinig te beleven in het eerste half uur. In een weinig hoogstaande partij staat Beveren met de rust op voorsprong. De Waaslanders kregen de beste kansjes en gaven weinig weg achteraan.

Na de pauze is het Namen dat het eerst echt gevaarlijk is op opnieuw een stilstaande fase. Cvetcovic draait de bal naar de verste hoek, maar Dantschotter laat zich niet verrassen. Er vallen ook enkele gele kaarten: Blanc (Namen) en Traoré (Beveren) worden opgeschreven. Op het uur opnieuw een vrije trap voor de thuisploeg. Mundala devieert het schot, maar recht in de armen van de doelman. Aan de voerkant is het vijf minuten later wel raak. D’Haemers zet een dubbelpas op langs de rechterkant en levert mooi in bij Olguin die droogwel binnenknalt. 0-2 en Beveren op rozen. De Argentijn viert zijn tweede van de middag. Toch nog een tegenslag voor Beveren wanneer doelman Dantschotter zich blesseert in een duel met een Naamse aanvaller. Ledent vervangt hem. De reservedoelman staat nog geen minuut op het veld als hij een hard schot moet lossen en Blagus weet binnen te tikken. De grensrechter zag echter een reden om het doelpunt te laten af te keuren (buitenspel).

Na de zoveelste dubieuze beslissing van scheidsrechter Toussaint, steelt deze rond de tachtigste minuut helemaal de show. Cathoir wordt gehaakt net voor het Naamse strafschopgebied en krijgt een fout tegen! De onbegrijpelijke beslissingen stapelen zich op. Diep in blessuretijd rondt de net ingevallen Lmaknafi een Beverse counter mooi met een schot in de winkelhaak af: 0-3 en meteen de eindstand.

Beveren behoudt met deze winst de aansluiting met de top na een alles behalve hoogstaande partij. Het hobbelige veld en de scheidsrechter zijn de schuldigen. Het is voor Beveren nog even afwachten hoe het gesteld is met de geblesseerde Dantschotter.