Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Achter de Kazerne
KV mept Dender K.O. in 12 minuten
Steurbaut Kersten

KV Mechelen heeft tegen Dender eenvoudig de drie punten thuisgehouden. De Mechelaars telden in twaalf dolle minuten de bezoekers volledig uit.

Met 4 op 6 tegen AA Gent en Club Brugge heeft Malinwa duidelijk vertrouwen getankt om een goede reeks neer te zetten. KV begon tegen Dender met open vizier aan de wedstrijd. Het zag zijn goede intenties echter niet meteen omgezet in gevaar. De jongens van Peter Maes sukkelden met hetzelfde probleem als in voorgaande wedstrijden: doelrijpe kansen creëren.

Dol kwartier

Na een paar halve kansjes sloeg halverwege de eerste helft de vlam dan toch in de pan. Jean-Paul Kielo Lezi stuurde het leer mooi in de ruimte. Spitsbroeder Bjorn Vleminckx pakte goed aan, omspeelde zijn tegenstander en duwde het leer in de verste hoek voorbij Alexandre Martinovic.

Vier minuten later wakkerde Kielo Lezi het vuur verder aan. De Congolees profiteerde van een slapende bezoekende defensie en trapte op aangeven van Vleminckx, de beste man op het veld Achter de Kazerne de 2-0 tegen de touwen.

Mak Dender

Opnieuw Vleminckx en Kielo Lezi beslisten nog voor de rust de wedstrijd. De blonde aanvaller werd ongemoeid gelaten en knalde aan de tweede paal zijn tweede van de avond, de derde van het seizoen binnen. Zijn zwarte ploegmaat verlengde tussen drie verdedigers een hakje van Wouter Vrancken voorbij de ongelukkige Martinovic.

Dender speelde bijzonder weinig klaar en moest zelfs tot het einde van de eerste helft wachten voor het een eerste doelkans liet optekenen. De jonge Dieter Wittesaele kopte de mogelijkheid over het doel van de werkloze Wouter Biebauw, vervanger van de geblesseerde Olivier Renard.

Fred

Een zegezeker KV liet in het tweede bedrijf het initiatief aan de bezoekers. Norman Sylla schoot de aansluitingstreffer onbegrijpelijk over. De hattrick van Kielo Lezi belandde aan de overkant op de vuisten van Martinovic. Fred bezorgde Dender in de slotfase de verdiende eerredder. Giuseppe Rossini kreeg nog de kans op 5-1, maar trapte op de benen van Martionovic.

Met 8 op 18 nestelt KV Mechelen zich in de middenmoot van het klassement en kan het wat vrijer ademen. Dender blijft in de kelder van eerste klasse. Johan Boskamp en co staan volgende week al voor een zespuntenmatch, een verplaatsing naar Tubize.