Datum: 04/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Groep A: Bordeaux houdt Cluj in bedwang
viki meeuwis
| 0 reacties
Groep A: Bordeaux houdt Cluj in bedwang
Foto: © SC

FC Girondins de Bordeaux heeft vanavond naar verwachting CFR Cluj geklopt. Een vroege goal Yoan Gouffran bracht Bordeaux in de beginfase al op voorsprong. Lang duurde die voorsprong echter niet.

Cluj - Bordeaux: 1-2

Beide ploegen zagen hun kansen op de volgende ronde afhangen van een positief resultaat in deze match. Marouane Chamakh speelde in de zesde minuut de bal naar Yoann Goucuff, die de bal in doel hielp. Cluj moest voor de aanval kiezen en deed dat ook. Eerst kreeg Sixto Peralta een kans met een schot dat echter ver naast ging. Daarna was het de beurt aan Dani, die niet lang na de openingsgoal de gelijkmaker binnenkopte op aangeven van Yssouf Koné. Bordeaux bleef aandringen en wist goede combinaties te brengen. Dat leverde problemen op in de verdediging van Cluj. Op het half uur kon Cadu de corner van Culio naar Koné sturen. Diens schot werd door Matthieu Chalmé afgeblokt. Het leek erop dat de thuisploeg zich herpakte, maar zeven minuten voor de rust kreeg het een opdoffer te verwerken. Bordeaux kreeg een vrije trap toegewezen, die Wendel mooi over de muur stuurde en keeper Stancioiu verschalkte.
 
Na de rust werd Cluj goed in bedwang gehouden door de bezoekers, maar in de 58e minuut viel er bijna een doelpunt uit de lucht. Pereira met een kruisbal die bij Parelta terecht kwam. Hij probeerde met een kopbal die in de hoek onderaan leek terecht te komen. Gelukkig voor Bordeaux kon Valverde een geweldige save uitvoeren. Bordeaux nam hierna het heft in handen en legde het tempo op. Nog een keer kon Cluj uithalen via Dubarbier, maar ook dit keer stond Valverde in de weg.
 
Met deze overwinning staat Bordeaux nu op de derde plaats met zes punten, slechts één minder dan Chelsea, dat vanavond verloor van AS Roma. Cluj staat laatste met vier punten. (AN)
 

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)