barBarcelona
basFC Basel
Datum: 04/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Groep C : Basel houdt Barcelona op een gelijkspel
viki meeuwis
| 0 reacties
Groep C : Basel houdt Barcelona op een gelijkspel
Foto: © SC

Barcelona had tot nu toe alle drie wedstrijden gewonnen en dus stond er nog maar weinig op het spel. Net zoals voor Basel trouwens, dat tot nu toe nog geen punt kon bijeen spelen.

Barcelona - Basel: 1-1
 
Niettemin begonnen de bezoekers met een defensieve instelling en het duurde tot de 62e minuut vooraleer invaller Lionel Messi de bal kon binnenwerken. Het samenspel tusssen Iniesta en Henry leverde de Fransman twee goede kansen op, de eerste ging net naast het doel. Iniesta probeerde het dan zelf, maar ook dit keer kon Costanzo de bal uit doel houden. Bij Basel liet François Marque zich opmerken met een aantal goede tackles. Barcelona had de betere kansen. Zo kon Sylvinho op het half uur een perfecte vrije trap afleveren voor Henry, die de bal richting bovenhoek kopte, maar opnieuw kon Costanzo redding brengen.

Na de rust kon Sylvinho nogmaals Henry bereiken, maar Costanzo was nog wel degelijk alert genoeg om er een voet tussen te steken. Guardiola bracht nu Xavi en Messi in en dat leverde binnen twee minuten een doelpunt op. Messi kon de bal te pakken krijgen en kon door goede combinaties met Henry zijn vierde Champions League - goal binnenwerken. Constanzo werd nogmaals op de korrel genomen, dit keer door een vrije trap van Xavi. In de 67e minuut viel Iniesta uit met een blessure. De tweede goal in deze wedstrijd was evenwel voor Basel. Carlito speelde de bal gekruist naar Derdiyok, die de bal met een volley voorbij keeper Valdés speelde.
 
Barcelona blijft leider in groep C met tien punten, eentje meer dan Sporting Lissabon, dat er negen heeft. Shaktar volgt op de derde plaats met drie punten, Basel is laatste met een puntje uit vier matchen. (AN)

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)