arsArsenal
fenFenerbahçe
Datum: 05/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Emirates Stadium
Groep G: Fenerbahçe houdt Arsenal op een puntje
viki meeuwis
| 0 reacties
Groep G: Fenerbahçe houdt Arsenal op een puntje
Foto: © SC

Arsenal ontving vanavond Fenerbahçe in de vierde wedstrijd van de groepsfase in de Champions League.

Arsenal – Fenerbahçe : 0-0

De eerste kans was voor Robin Van Persie nadat Cesc Fabregas hem de bal toespeelde. Met zijn rechtervoet stuurde hij de de bal naast het doel maar kwam onzacht in aanraking met keeper Volkan Demirel die daarna verzorging nodig had. Iets later was het leed al weer geleden en kon Demirel een goed schot van Ramsey stoppen. Arsenal bleef domineren en kwam keer op keer in de buurt van de goal van Fenerbahçe. Toen Samir Nasri een prachtkans voor een open doel kreeg leek het erop dat het eerste doelpunt ging vallen. Nasri kreeg de bal echter niet onder controle en de kans was weg. Iets later moest Demirel weer in actie schieten, dit keer na een kruisbal van Fabregas die bij Van Persie terecht kwam waarna de Nederlander op doel schoot. Het was Sahin die de bal over de dwarslat heen schoot en zo de bal onschadelijk maakte. Op het half uur kon Van Persie nog eens gevaarlijk uithalen maar Demirel kreeg nog net zijn vingers aan de bal en kon die over de dwarslat heen duwen.
 
Het duurde tot vier minuten na de pauze vooraleer Fabianski in actie moest komen. Fenerbahçe ging voor de counter en dat leverde voor Ugur Boral een doelpoging op. Eerder had Demirel aan de andere kant van het veld al in actie moeten komen bij een vrije trap van Kolo Touré. Arsenal had dan wel de beste kansen, het slaagde er niet in om een doelpunt te versieren. Dat was vooral te danken aan de verdediging van Fenerbahçe waarin vooral Lugano en Edu schitterden. In de slotfase zag Arsenal ook nog Mikael Silvestre uitvallen met een bloedneus nadat hij een klap in het gezicht kreeg van Sentürk.
 
Ondanks dit gelijkspel blijft Arsenal aan de leiding in groep G omdat FC Porto erin slaagde om Dinamo Kiev te verslaan. Arsenal heeft nu acht punten uit vier wedstrijden, Fenerbahçe heeft er twee uit evenveel matchen.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)