kieDinamo Kiev
porFC Porto
Datum: 05/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Valeri Lobanovski Kiev
Groep G: Late goal van Lucho bezorgt Porto de zege
viki meeuwis
| 0 reacties
Groep G: Late goal van Lucho bezorgt Porto de zege
Foto: © SC

FC Porto trok naar het Valeri Lobanovskiy Stadion waar het Dinamo Kiev partij gaf.

Dinamo Kiev - FC Porto: 1-2

De wedstrijd begon goed voor Porto dat met een aanvallende instelling speelde. Na amper acht minuten kwam de eerste kans. Raul Meireles kreeg teveel ruimte en probeerde met een afstandsschot dat weliswaar keeper Bogush verschalkte, maar daarna op de paal terecht kwam. Betão nam het zekere voor het onzekere en werkte de bal in corner. Op die hoekschop kon Bogush de bal niet vasthouden, maar de verdediging van Kiev was paraat. Geheel tegen het spel in was het Kiev dat in de 21e minuut op voorsprong kwam met een simpele goal. Tiberiu Ghioane kreeg de bal toegespeeld en gaf een goede pass naar Milevskiy, die vanop tien meter de bal achter keeper Helton in doel schoot. Porto was compleet verrast. Iets later kon Mereiles zich nogmaals bewijzen nadat Luncho hem de bal bezorgde, maar Meireiles kopte de bal recht in de armen van Bogush.

Porto moest nu aanvallen, Kiev bleef echter ook aandringen, wat kansen aan beide zijden opleverde.
 
Na de rust werd bij Porto Hulk ingebracht. De eerste kans in de tweede helft was echter voor Aliyev, wiens doelpoging werd afgeblokt. Rodriguez antwoordde voor Porto, maar Bogush wist de bal weg te boksen. Kiev kwam nog éénmaal gevaarlijk uit de hoek nadat Milevskiy de bal naar Aliyev speelde, maar uiteindelijk bleek Helton te sterk. Een kwartier later kon Rolando de gelijkmaker binnenwerken vanop vijf meter. Porto kreeg opnieuw vertrouwen en zette in de slotfase meer druk. In de toegevoegde tijd leverde dat een tweede goal op voor de bezoekers, ditmaal door Lucho van kortbij in doel gewerkt.
 
Met deze zege staat Porto nu op de tweede plaats met zes punten, twee minder dan leider Arsenal. Dinamo Kiev staat op de derde plaats met vijf punten. (AN)

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 4)