Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 4)
Stadion: Santiago Bernabeu
Groep H: Juventus stoot door naar achtste finales
Nico Wieme

Juventus Turijn is met 0-2 gaan winnen bij Real Madrid. De Italianen waren bijna doorlopend baas over de Koninklijke en staken zo verdiend de drie punten op zak. De Oude Dame mag zich gaan opmaken voor een plaats in de achtste finales.

Met Real Madrid tegen Juventus stonden de twee favorieten uit groep H tegenover elkaar. Twee weken geleden won de Oude Dame met 2-1 van de Koninklijke uit Madrid. Als Real zijn favorietenstatus wou waarmaken, kon het maar beter winnen. Juventus telde een punt meer dan zijn tegenstander en kon zich best verzoenen met een gelijkspel.

Efficiënt Juventus
Real drong Juventus meteen terug op eigen helft, wat resulteerde in enkele halve kansen langs Guti, Raul en Diarra. Echter bij het eerste schot van Juve tussen de palen, was het raak. Guti leverde de bal domweg in bij Marchionni die snel Del Piero aanspeelde. De Italiaanse captain mocht ongehinderd door de Realverdediging lopen; zijn uithaal van buiten de zestien paste perfect in de rechterbenedenhoek. Real was even van slag, Juventus herstelde het evenwicht.

Missers Ramos en Van Nistelrooy
Halfweg de eerste helft schoot Ramos dé kans op de gelijkmaker voor de Spanjaarden over het doel van Manninger. Dan was het wachten op doelgevaar tot negen minuten voor de pauze: Guti bracht Van Nistelrooy in stelling, maar de Nederlander kreeg zijn schot niet gekadreerd. Vier minuten later kon Amauri de partij in zijn beslissende plooi leggen. De Juventusspeler snoepte Heinze de bal af; eerst werd zijn schot afgeblokt en in de herneming kon hij Tiago net niet bereiken.

Bisnummer Del Piero
De Koninklijke begon te overhaast aan de tweede helft. Toen Van Nistelrooy en Raul na een duel neergingen in het strafschopgebied claimde Bernabeu tweemaal tevergeefs een elfmeter. Halverwege de tweede helft mocht Del Piero een vrijschop van op 28 meter trappen. De nummer tien van Juve krulde de bal enig mooi naast het slecht opgestelde muurtje in de rechterhoek. Casillas bleef aan de grond genageld staan.

Onmondig Real
Real moest nu wel komen en deed dat. Drenthe vond de ingevallen Higuain, maar die besloot naast. Kort daarop eiste Real nog maar eens een strafschop nadat een verschroeiende uithaal van Van Nistelrooy door een Juveverdediger werd afgeblokt. Toen ook dat niet lukte, brak de veer bij de thuisploeg. Del Piero kreeg nog de kans op een derde treffer, zijn schot uit de draai ging echter nipt voorlangs.